Notícies
 
COMMEMORACIÓ DELS 20 ANYS DE LA CREACIÓ DEL SISTEMA DE CERTIFICACIÓ PEFC EN EL MÓN.

Els treballadors del Centre de la Propietat Forestal de Catalunya han rebut per part de l’Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal PEFC Catalunya, el pin commemoratiu dels 20 Anys de la creació de PEFC, per la seva aportació i reconeixement a la Gestió Forestal Sostenible.El pin ha estat realitzat per l'empresa Artesania Cervera, S.L de Sant Vicenç de Torelló, que està certificada PEFC en Cadena de custòdia, garantint així la traçabilitat fins al consumidor final de l'origen i garantia de la fusta. S'ha utilitzat fusta de pollancre 100% certificada i catalana.

 

L'any 2019 és un any molt especial per a la família PEFC, ja que celebrem el nostre 20è aniversari, motiu per compartir un breu resum de la nostra història i la raó de la nostra existència.

 

Abans del naixement de PEFC, la certificació forestal estava dissenyada principalment per als propietaris forestals que gestionaven grans extensions de terreny i eren capaces d'assumir la càrrega econòmica que suposava la certificació forestal. Va ser l'any 1999 quan els propietaris de petits boscos europeus es van associar per crear un sistema internacional de certificació forestal que es va centrar en les seves necessitats i, el 30 de juny de 1999, va néixer PEFC.

 

En aquell moment les famílies i les comunitats eren propietàries del 25% dels boscos del món, per la qual cosa era vital que la gestió d'aquests boscos esdevingués una gestió forestal sostenible. Proporcionar aquests propietaris forestals l'oportunitat d'obtenir la certificació, PEFC, va ser un gran pas d'ajudar a la gestió forestal sostenible.

 

Actualment treballem per garantir que la certificació forestal PEFC sigui accessible i pertinent per als propietaris forestals de tot el món. En aquests 20 anys, ens hem convertit en el sistema de certificació forestal líder en el món amb un total de 307 milions d'hectàrees, 750.000 propietaris i gestors forestals i 20.000 empreses certificades.


Fonts: PEFC España

 
 
   
 
 
PEFC - Informació legal - Tel. 93 574 70 39 - Fax 93 574 38 53 - info@pefc.cat - disseny web MONTAWEB.com