El sabor del bosque, el llibre de PEFC Catalunya entre els Millors Llibres de Cuina del Món

30 junio 2025
Estats de la UE demanen simplificar l’EUDR i ajornar-ne l’entrada en vigor
02/06/2025

Els Premis Mundials de Llibres de Cuina, coneguts com The Gourmand World Cookbook Awards, van néixer el 1995 de la mà d’Édouard Cointreau. Aquests guardons reconeixen anualment els millors llibres de gastronomia i vins, tant en format imprès com digital, així com programes de televisió gastronòmica. Es tracta d’una competició internacional oberta a tots els idiomes, que enguany 2024 ha comptat amb participants de 222 països d’arreu del món.

La llista de finalistes, que competien per ser els Millors Llibres de Gastronomia del Món, incloïa 1.270 nominacions, 750 llibres preseleccionats de 152 països i regions. El lliurament de premis va tenir lloc aquest cap de setmana al Cascais World Food Summit, al Centre de Congressos d’Estoril. Hi van participar 220 finalistes de 82 països dels cinc continents, amb una majoria de guanyadors europeus (35%).

En aquest marc, The Gourmand World Cookbook Awards ha reconegut quatre publicacions en cadascuna de les categories dels premis, i entre elles hi ha 21 llibres espanyols.

"El llibre «El sabor del bosque» de PEFC Catalunya ha estat reconegut com un dels millors llibres de cuina del món als prestigiosos Gourmand World Cookbook Awards 2024"

Els 17 millors llibres espanyols de cuina del món
El més destacat ha estat Los fermentos del bosque, d’Andrea Martín Leache, reconegut en tres categories: tercer lloc a ‘Acknowledgements’, quart a ‘Food and Nature’ i segon a ‘Fermentation books’.

També Diario de una cocinera en aprietos, de Mary Herrera Hiruelo, va obtenir dos guardons: quart lloc a ‘Plurinationals Books’ i primer a ‘Libros escritos con humor’.

D’altres llibres espanyols guardonats són Método Maître, segon premi en ‘Professional Food books’, escrit pel sumiller Javier Campo González, que ja va ser seleccionat l’any passat amb El arte del maridaje a la categoria ‘Food and Drinks’.

Premis especials, monogràfics i més
La categoria de Premis Especials compta amb tres publicacions amb segell espanyol: El sabor del bosque de PEFC Catalunya, El sabor perdido i Como agua para gurullos, de José Miguel Soriano. També Cibus Indicus, alimentos americanos en las artes y las ciencias de la Edad Moderna europea, de Vanessa Quintanar, va ser guardonat a ‘Iconography’.

Maravillas y delicias de Japón, de Kailene Falls, i El misterio de los tres sabores del té saharaui, de José Miguel Soriano, van ser premiats en la categoria de llibres bilingües en espanyol i escrits per migrats. El llibre sobre els 50 anys del mític Zalacaín va destacar a ‘Restaurantes Históricos’.

Entre els millors llibres del món també hi ha diverses publicacions espanyoles sobre dietes, com Pigs food: la épica odisea de la culinaria mediterránea, d’Álvaro Germán Vilela, i Guess who? In the creation of hazardous and non-hazardous diets through history. També La cocina de la longevidad, de Laura García Matilla, a la categoria ‘Senior Books’ i El bosque en la mesa en ‘Sustainability books’.

Compra el llibre El sabor del bosque, amb aquest llibre, PEFC Catalunya posa en valor la gestió forestal sostenible a través de receptes elaborades amb productes del bosc de proximitat i certificats. Una mostra de com el respecte pel medi ambient pot anar de bracet amb la creativitat gastronòmica.

PEFC Catalunya
Resumen de privacidad

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.

Puedes consultar toda la información sobre nuestra política de privacidad aquí, y toda la información relativa a las cookies aquí.