PEFC anuncia las fotografías ganadoras del concurso “Cuidamos los bosques”

12 julio 2021
PEFC Cataluña hace un llamamiento a la ciudadanía a implicarse activamente en la campaña de prevención de incendios forestales
14/06/2021
Premio al Mejor Uso de Madera Certificada: Festival Mundial de Arquitectura y finalistas actuales de PEFC
13/09/2021

Miguel Díaz-Fernández, Ángel Morales i Rubén Domínguez han obtingut el primer, segon i tercer premi, respectivament, amb les seves fotografies més personals.

El concurs de fotografia #Cuidamoslosbosquesfoto desenvolupat en Instagram entre el 22 d'abril i el 5 de juny, ja té les seves tres fotografies guanyadores. Han estat triades per un jurat entre les més de 120 participacions que PEFC España ha rebut sent aquestes molt variades: des d'imatges en les quals es mostren els boscos, a persones gaudint d'activitats en entorns naturals, o imatges de productes i aliments que els boscos ofereixen, totes elles amb una gran sensibilitat mediambiental sota la perspectiva més personal de cada concursant. Des de PEFC, volem agrair la participació, entusiasme i afecte amb el qual s'ha acollit, un any més, aquest concurs i, a més, volem reconèixer la qualitat de les fotografies rebudes.

PEFC Espanya dóna avui a conèixer als autors de les tres fotografies més votades. Després d'una preselecció de 15 fotografies, s'anuncien com a guanyadores "Kockelscheuer Lake" de Miguel Díaz-Fernández al primer premi, "Portal Màgic" d'Ángel Morales al segon premi i "Via Verda" de Rubén Domínguez al tercer premi. A més, aquestes tres instantànies optaran al "Premi PEFC a millor fotògraf de l'any" organitzat per PEFC Internacional, en el qual es triarà la millor fotografia de boscos a escala internacional.

Els guanyadors seran premiats amb lots variats de productes certificats PEFC: una degustació de llescats ibèrics, una ampolla de vi Magnum selecció especial, un assortiment de mels de muntanya i material fotogràfic cortesia dels nostres col·laboradors: Fuente La Vigen, Abadia Retuerta i Mel Muria.

Col·laboradors molt sostenibles

Per a poder facilitar els premis a les persones guanyadores, hem comptat amb tres patrocinadors, Fuente La Vigern, Abadia Retuerta i Mel Muria, als quals agraïm també el seu compromís i implicació en la promoció dels entorns naturals com a mitjà de vida.

Per a poder conèixer-los una mica més, us expliquem breument la seva història. Fuente La Virgen és una devesa del territori sevillà gestionat de manera sostenible que compta amb alzines, sureres i roures de fulla petita que serveixen de resguard i produeixen aliment per a la cria de porc ibèric d'exquisida qualitat. Abadia Retuerta es troba en una superfície de vinyes val·lisoletana envoltada per territori forestal amb la certificació PEFC en Gestió Forestal Sostenible. A més de produir vi, pinyons, fusta, bolets i plantes aromàtiques, desenvolupa projectes de control biològic de plagues, iniciatives per a la prevenció natural contra incendis i dins de la finca existeixen dues àrees protegides i descrites com a Lloc d'Interès emmarcades en la Xarxa Natura 2000. Per a acabar, Mel Muria ha estat pionera en la traçabilitat d'aquest aliment forestal a Espanya i se suma així a altres productes forestals no fusters certificats. L'empresa apícola es troba en les muntanyes tarragonines del Perelló i porta des de 1810 cuidant de les abelles, promovent la pol·linització i mantenint la biodiversitat per a afavorir la conservació del medi ambient.

L'objectiu de PEFC és la gestió sostenible dels boscos del món. Amb aquest concurs els boscos s'han mostrat més amables que mai i han demostrat milloren la qualitat de vida de les persones i serveixen per a relaxar-nos, gaudir i desconnectar. Comunicar visualment les seves funcions i valor ajudarà al fet que es gestionin, mantinguin i preservin per a generacions futures.