Catalunya és un país eminentment forestal.

El 64% de les seves 3.210.545 ha estan ocupades per terrenys forestals: prats, matolls, erms naturals, i sobretot boscos que representen el 42% (1.350.980 ha) de la superfície de Catalunya.

El 75% de la superfície forestal de Catalunya és privada i el 25% és de propietat pública. Més de 273.000 ha estan certificades per PEFC, el 13% del total de la superfície forestal total de Catalunya.

Els boscos de Catalunya generen més de 31.000 llocs de treball a les zones rurals, dedicats a la silvicultura i l’explotació forestal, a la indústria de la fusta i el suro, a la indústria del moble i el paper, totes les activitats mantenen un paisatge amb identitat pròpia, un bosc amb una gestió forestal sostenible és un bosc amb una gestió eficient per a la prevenció d'incendis, la generació d'ocupació en el medi rural i per a la conservació de la biodiversitat.

Si voleu conèixer més dades sobre els boscos de Catalunya visiteu l'Observatori Forestal Català
 

Testimonis

 • Michele Curel

  Com a propietaris forestals és important la nostra responsabilitat

   

  L'abandonament dels boscos NO ÉS una gestió sostenible i només ajuda a incrementar els efectes negatius de l'canvi climàtic.

  Els boscos són els nostres millors aliats per mitigar el canvi climàtic. Com a propietaris forestals és important la nostra responsabilitat de cuidar, mantenir i preservar els boscos amb una gestió forestal sostenible.

  Michele Curel
 • Montsec

  A Montsec, on boscos i cingleres s'agermanen, el maneig curós és cabdal per preservar-ne sa riquesa.

   

 • efausa

  No seríem on som sense els que van plantar l'arbre

  L'empresa fou fundada a l’any 1958, nosaltres som la segona generació, i no seríem on som sense els que van plantar l'arbre: Don Antonio Arnau Mateu.

  Antonio Colell Roque. Administrador EFAUSA
  Explotaciones Forestales de l’Alt Urgell.
 • FORESTAL EMPORDÀ

  Garantim una traçabilitat del producte

    

  Garantim una traçabilitat del producte, des de l'origen, durant el procés de trituració, cribratge o assecat, fins a la distribució i lliurament al client. L'origen de la matèria primera prové exclusivament de la comarca de l'Alt Empordà, que permet crear llocs de treball a la nostra comarca i millorar la prevenció d'incendis forestals. 

 • Joan Botey

  La Certificació Forestal es la qui demostra a la societat la gestió sostenible dels recursos

    

  La tinença privada dels boscos s’ha demostrat com l’única capaç de ésser transgeneracional, i per tant adaptada als cicles forestals, sempre superiors a la vida dels homes. I, per demés, la més econòmica a la societat.

  Al bosc mediterrani, on el limitant del creixement es l’aigua, la gestió y producció son consubstancials a la conservació, generen productes (llenya, pinyes, suro, bolets, fusta, fruits,...) i serveis (caça, lleure, fixació C, ...) per viure’n, i per tant allunyen el seu cicle natural que es el incendi.

  Joan Botey, silvicultor del suro a Fitor, membre de l’Institut Català del Suro i del Comitè Consultiu de Boscos i Suro a la UE.