Quan vegeu l'etiqueta PEFC en un producte, vol dir que prové d'un bosc certificat per PEFC. Mitjançant la certificació PEFC podem rastrejar el material d'aquests boscos a tota la cadena de subministrament, fins al producte final que compreu.

El mecanisme de seguiment del material s'anomena certificació de cadena de custòdia. Més enllà de garantir que el material prové d'un bosc certificat, també protegeix els drets dels treballadors durant tot el procés productiu.

Si mireu sota el logotip, veureu una sèrie de números; escriviu-los a la nostra base de dades "Cercar Certificat " i consulteu els resultats.

Comprant productes certificats PEFC mostreu el vostre compromís amb el medi ambient. La certificació PEFC us garanteix com a consumidor que els productes forestals que s’utilitzen en el producte provenen de boscos gestionats de manera sostenible. PEFC distingeix amb el seu segell els productes procedents de boscos certificats i que han estat sotmesos a estrictes controls en el seu procés productiu, a través de la cadena de custòdia PEFC.

¿Quins productes es certifiquen PEFC?

Cada vegada més empreses estan fent partícips als seus proveïdors del seu compromís amb el medi ambient, per a què, a través de requisits en la contractació, procedeixin de boscos sostenibles. La millor prova per tal d'assegurar la sostenibilitat d'aquests productes és la certificació forestal i la cadena de custòdia PEFC.

Són certificables tots els productes procedents d'un bosc certificat: la fusta en roll, estelles, suro, resina, escorça, bolets, castanyes, plantes aromàtiques, caça, etc. i tots els seus derivats i successives transformacions.

 • Poden ser productes fusters: una matèria primera o subproducte de la fusta (per exemple, fusta en roll, estelles, serradures, fusta serrada, taulers de fusta, pasta, paper, suro, escorça, resina).
 • I també productes no fusters: un producte originari de la muntanya amb matèria primera que no estigui basada en fusta: bolets, castanyes, plantes aromàtiques, pinyons...

¿Perquè utilitzar productes PEFC?

Adquirint productes certificats PEFC mostreu el vostre compromís amb el medi ambient:

 • 1. Ajudem a conservar i millorar les masses forestals.
 • 2. Fomentem el manteniment de la biodiversitat i la conservació de recursos com l'aigua o el sòl.
 • 3. Ajudem a combatre la tala il·legal i els incendis
 • 4. Beneficiem a les persones, generant ocupació i benestar social.
 • 5. La cura de l’entorn permet el desenvolupament de les poblacions rurals, així com noves formes d'oci relacionades amb el gaudiment de la natura.
 • 6. Millorem la competitivitat dels productes forestals al dotar-los de garanties mediambientals, socials y econòmiques.
 • 7. Consolidem i millorem la imatge positiva del bosc i dels productes forestals com a matèria primera natural, ecològica i renovable.
 • 8. Col·laborem en la conservació, ús sostenible i millora dels nostres boscos.
 • 9. Ajudem a respectar els drets fonamentals dels treballadors en tota la cadena de subministrament
 • 10. Contribuïm a la consecució dels ODS mentre que treballem per aprofitar tot el potencial dels boscos per a un món sostenible.

Consulta si el teu proveïdor està certificat PEFC.

Consulta al teu proveïdor

Testimonis

Miquel Marcé -Director de Qualitat i Innovació

NOVOPRINT


"Estem compromesos amb el medi ambient, n'és una prova la nostra certificació PEFC que ens acredita com a gestors de la Cadena de Custòdia."

 

Novoprint tenim com a missió principal satisfer totes les necessitats dels nostres clients oferint-los un servei global i excel·lent, per a això treballem dia rere dia, gestionant i controlant totes les fases del producte, estandarditzant i automatitzant processos, creant procediments d'actuació i aportant solucions per a donar valor afegit als diferents productes i serveis.

Necessites imprimir? Cuidem minuciosament cada detall dels teus projectes gràfics. Explica'ns... Què necessites? I t'assessorarem fins a convertir el teu projecte en una realitat ajustada al mercat i a les teves necessitats perquè sigui tot un èxit.

Estem compromesos amb el medi ambient, n'és una prova la nostra certificació PEFC que ens acredita com a gestors de la Cadena de Custòdia.

Ariadna Arnau - Marketing & Communications Manager

DARNAU, S.L


"Els nostres mànecs són de fusta d'eucaliptus certificada PEFC garantint així que provenen de boscos os és fa un ús responsable de la fusta i es promou alhora una gestió forestal sostenible"

DARNAU, S.L., fabricant de mànecs de fusta marca DARMAN amb més de 135 anys d’experiència de Les Planes d’Hostoles (La Garrotxa - Girona) fabrica mànecs de fusta per a tot tipus d’eines manuals (aixades, pales, escombres, rastrells, pics, martells, destrals, forques, etc.) per als sectors de la jardineria, l’agricultura, el bricolatge i la construcció. Des de l’any 2013, els seus mànecs de fusta d’eucaliptus són certificats PEFC 14-35-00245-AEN (certificat de cadena de custòdia), garantint així que la fusta dels mànecs prové de boscos on es fa un ús responsable de la fusta i promovent alhora la gestió forestal sostenible.

   

Vanessa Perella. Responsable de Qualitat, Medi Ambient i PRL

MOBEL LINEA


Mobel Linea, SL som una empresa compromesa amb l'entorn, desenvolupem la nostra activitat aplicant les normes i bones pràctiques ambientals.

  

“A Mobel Linea dissenyem i fabriquem mobiliari d’oficina, respectant el medi ambient a traves de l’aplicació de bones pràctiques ambientals des de la matèria primera utilitzada fins als materials de packaging dels productes. El material de fusta i aglomerat dels nostres mobles disposa del certificat PEFC des de fa 10 anys, un certificat que li atorga un major valor al producte, promou un menor impacte ambiental de la nostra activitat i ens permet recolzar els boscos gestionats de manera responsable garantint la sostenibilitat del sector.”

Alícia García. Responsable de Màrqueting

MEL MURIA


"El nostre compromís amb la natura i l'esperit innovador de l'equip, ens fa cercar contínuament eines per esdevenir pioners i ser una empresa referent del sector apícola. "

MEL MURIA PEFC BOSCOS SOSTENIBLES

 

"Gràcies  a la tasca desenvolupada, conjuntament amb PEFC Catalunya, la primera mel de tota Europa és catalana i serà la primera en tot el món que s’exportarà. Per nosaltres és un gran plaer treballar amb empreses que comparteixen els mateixos valors que nosaltres, vetllant pel manteniment de la biodiversitat i el planeta  i encara més, quan t’ofereixen aquest tracte de proximitat.

Esperem que el nostre cas pugui inspirar d’altres empreses del sector alimentari, per certificar que l’origen dels seus productes prové de boscos gestionats de forma sostenible mitjançant pràctiques que respecten la biodiversitat, amb garanties socials i laborals."

OLIGRAFIC IMPRESSORS

OLIGRAFIC IMPRESSORS


Des d'Oligràfic Impressors volem contribuir a promoure la sostenibilitat dels boscos i la millora del medi ambient.

"Des d'Oligràfic Impressors volem contribuir a promoure la sostenibilitat dels boscos i la millora del medi ambient. Volem que els boscos siguin gestionats de manera responsable i que la seva multitud de funcions estiguin protegides per a les presents generacions i les futures. Garantir la conservació de la biodiversitat i mantenir la població a les zones rurals. A part de tot el que PEFC consolida al llarg del temps, garantia del treball i gestió que representa.Tot l'equip tècnic i comercial fa el possible per a promoure materials certificats i donar aquesta imatge de compromís."

   

Joël Casellas Reches - Responsable de Fabricació i Magatzem

TIMGAD, S.A


Palets i embalatges de fusta sostenibles  a mida

  "Des de fa més de 30 anys, a Timgad fabriquem palets i embalatges de fusta treballant amb el màxim respecte per la matèria primera i el medi ambient. Innovem contínuament amb l'objectiu de ser més sostenibles. Per això, les directrius de PEFC sempre són benvingudes a la nostra empresa i comptar amb el seu certificat és de gran valor per a nosaltres"   

GARCIA DE POU


El nostre compromís amb un futur més sostenible

 

Des dels seus inicis, Garcia de Pou ha estat compromesa amb el medi ambient a través de la fabricació i comercialització de productes que combinen la seva funcionalitat amb l’estètica i el disseny, tot respectant l’entorn natural en el qual convivim. El fet de disposar del certificat PEFC reafirma les paraules anteriors i, al mateix temps, avala la sostenibilitat i la gestió responsable dels boscos d’on provenen les nostres matèries primeres implementant una gestió responsable de les masses forestals.

Anna Alzamora. Directora General.

Alzamora Group


LatCub, solució renovable, 100% biodegradable i totalment reciclable que substitueix el plàstic de les anelles i el retràctil de les llaunes de beguda.

  

Des del principi al final del procés de producció del packaging, a Alzamora Group tenim en compte l'impacte mediambiental. Començant per la matèria primera, el cartó, que és un dels material més nobles, reciclables i biodegradables. Portem 10 anys oferint el certificat PEFC a tots els nostres clients, amb la finalitat que els seus projectes afavoreixin a l'economia circular utilitzant materials provinents de boscos gestionats de manera responsable.

 

Ignacio del Hoyo. Project Manager & Facility Manager.

Hotel Andante


Construïm el nostre hotel amb materials certificats

  

Tenim un compromís amb la sostenibilitat integral que es fonamenta en una gestió respectuosa amb el medi ambient i socialment responsable. Durant la construcció vam dur a terme diferents accions i estratègies per a garantir l’aplicació de la sostenibilitat. Durant la rehabilitació i construcció es van utilitzar materials certificats. Les portes, el mobiliari i el parquet de l’hotel són productes certificats amb el segell PEFC, que garanteix que la  fusta que hem utilitzat prové de boscos gestionats de manera sostenible i, per tant, ajustada a les nostres polítiques mediambientals.