Els boscos ben gestionats estan més preparats per suportar el canvi climàtic

29 maig 2023
Bosc de Catalunya amb gestio forestal
El primer transistor de fusta que condueix l’electricitat
22/05/2023
Ex presidente de PEFC España y el nuevo presidente de PEFC España
Francisco Carreño, nou president de PEFC Espanya
06/06/2023

Des de fa 4 anys, el projecte Life Biorgest treballa per incrementar la biodiversitat amb la gestió forestal.

Des de fa 4 anys s'està duent a terme el projecte Life Biorgest, que té per objectiu millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis integrant pràctiques més innovadores en la planificació i gestió forestal actual.

Així, per a millorar la salut del bosc, assegurar la seva persistència i l'aprofitament sostenible, s'han mesurat i marcat els arbres en funció de la gestió i la intensitat de les tallades previstes.

També s'ha deixat fusta morta a terra i dempeus en parcel·les concretes, i s'han posat trampes per veure la varietat d'insectes que hi viuen, ja que la fusta morta és la casa de molts éssers vius.

Igualment, s'han posat caixes-refugi per substituir temporalment la manca de forats naturals i s'han fet estassades selectives del sotabosc i obert algunes clarianes per afavorir la regeneració i la diversitat de plantes amb flor, entre d'altres.

Amb tot, el sector forestal del Baix Empordà té clar que els boscos bio diversos i ben gestionats estan més preparats per suportar l'amenaça dels impactes del canvi climàtic.

Podeu entrar a la pàgina web de TV Costrabrava, llegir la notícia sencera i veure un petit vídeo!