Un dels moments destacats va ser el taller participatiu, on totes les persones assistents van tenir l'oportunitat de debatre i reflexionar sobre el paper de la dona com a propietària i gestora dels boscos.
A més, es va presentar el llibre El bosc a la taula, receptes de boscos sostenibles de la mà dels 20 millors xefs", amb la participació especial de la reconeguda xef Carme Ruscalleda.
Durant la seva xerrada ens va poder traslladar algunes grans frases que posaven en valor el propòsit del llibre i de la gestió forestal sostenible, “La meva acció aquí avui serà presentar-vos un llibre, un llibre que tocava fer-lo, que ens fa repensar sobre aquests boscos que hi ha a Catalunya. Probablement el bosc és on s’inicia la vida, probablement és on es va conèixer la cuina. Aquest llibre ha reunit i ens ha engrescat a un conjunt de cuiners i cuineres a emboscar-nos, hem buscat aquell producte de bosc que dona caràcter a la nostra cuina, aquesta traçabilitat des de els ulls de vista d’un restaurador te un valor molt gran”.
El programa de la jornada va incloure també una visita guiada a l'exposició "EMBOSCADES. Dones i bosc", així com xerrades i debats sobre la reivindicació de les capacitats femenines en àmbits masculinitzats i l'experiència de ser propietària forestal sent dona.