Publiquem la memòria de sostenibilitat de l’acte del vintè aniversari de PEFC Catalunya.

28 febrer 2022
La certificació forestal PEFC es posiciona en 2021 com a eina clau per a la transició verda
07/02/2022
PEFC Catalunya llença la campanya “Fotografia el teu bosc” per a commemorar el Dia Internacional dels Boscos.
01/03/2022

El passat 4 de Novembre del 2020 vam celebrar a l’Anitga Fàbrica  d’Estrella Damm a Barcelona el 20 aniversari de la nostra entitat.  I ho vam organitzar tenint cura en aspectes de sostenibilitat de l’esdeveniment, fet pel qual vam rebre el certificat d’Esdeveniment Sostenible per part de l’entitat de certificació Bureau-Veritas.

Què és un esdeveniment sostenible?

Segons el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient – PNUMA, un esdeveniment sostenible, “és aquell esdeveniment dissenyat, organitzat i desenvolupat de manera que es minimitzin els potencials impactes negatius ambientals, i que es deixi un llegat beneficiós per a la comunitat amfitriona i tots els involucrats”. Les accions estan alineades amb el plantejat en els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

L'organització d'un esdeveniment sostenible representa un acte de responsabilitat amb l'entorn i amb les persones. És un treball que exigeix una gran planificació i coordinació per a poder complir amb objectius i accions concretes, que s'avalua i finalment es verifica a través d'entitats autoritzades, com en el nostre cas, mitjançant Bureau Veritas 

"L'organització d'un esdeveniment sostenible representa un acte de responsabilitat amb l'entorn i amb les persones. "

Els esdeveniments sostenibles aconsegueixen minimitzar gran part de l'impacte ambiental que es produeix. D'aquesta manera, es redueix la generació de residus (ODS 11 i 13) i es realitza una gestió adequada d'aquests; es disminueix el consum d'aigua i electricitat (ODS 12); i s'atenua la contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica (ODS 7). Així mateix es promou la importància dels espais il·luminats amb llum natural i a l'aire lliure, així com també, la mobilitat segura, sana i sostenible (ODS 11).

Els esdeveniments sostenibles també es preocupen per deixar un llegat positiu en la comunitat i pari això, promouen la inclusió i la igualtat d'oportunitats, tenint en compte la proporció d'homes i dones, excloent llenguatges sexistes i promovent la igualtat (ODS 5, 8, 10 i 16); i impulsen l'economia local a través de la contractació d'empreses de la zona. (ODS 8).

Descarrega't la memòria aquí.