Un nou concepte d’àrea de servei d’autopista: acollidora i sostenible gràcies a la fusta certificada PEFC

30 agost 2021
La moda es vesteix de bosc per a sumar-se a la campanya de PEFC “Fashions Change, Forest Stay”
19/07/2021
PEFC llança el projecte de formació gratuïta ForestGreen Commerce
06/09/2021

La fusta certificada per PEFC es va utilitzar per realitzar Leeds Skelton Lakes Services, un nou concepte d’àrea de servei d’autopista a Leeds, en el Regne Unit. La construcció va fer servir panells de fusta laminada creuada (CLT) d’avet certificat PEFC.

Dissenyat per arquitectes Corstorphine + Wright, l’esquema reuneix una àmplia gamma de marques populars d’aliments, begudes i oci, així com un centre de negocis i instal·lacions comunitàries, i ofereix un lloc on parar per fer un descans del viatge.

La fusta no només proporciona a la construcció un ambient modern i càlid, sinó que també és una opció fantàstica per al nostre entorn. Els 644 m³ d’avet certificat PEFC utilitzat en el projecte van segrestra 430 tones de CO₂.

"La construcció va fer servir panells de fusta laminada creuada (CLT) d’avet certificat PEFC."

Un entorn acollidor gràcies a la fusta

El paisatge en capes al que fa referència envolta el lloc amb uns arcs de sostre ondulats a l'edifici principal. Les finestres instal·lades a l'espai dels arcs aporten llum a l'espai creat.
Els arcs es planten amb espècies de prats autòctons, proporcionant un ambient natural i un hàbitat per a la vida salvatge local.
El sostre crea una forma dinàmica i contemporània tant a l'interior com a l'exterior de l'edifici. Es recolza en feixos de fusta laminada exposats que segueixen la corba de cada arc i proporcionen internament una estètica càlida i natural. Això també ajuda a crear un entorn acollidor.

Construcció offsite  eficient i eficaç

El constructor offsite  B&K Structures (BKS) va dissenyar, fabricar i instal·lar l’estructura i l’ambiciosa geometria del sostre. BKS va considerar acuradament l’enfocament constructiu de Skelton Lakes com un subcontractista estructural únic que subministrava i instal·lava la siderúrgia estructural, CLT, fusta i panells laminats, i es va instal·lar de manera eficient i eficaç mitjançant tècniques de construcció offsite.

BKS va treballar en estreta col·laboració amb els socis austríacs Rubner Holzbau, que van emprendre el disseny dels panells de fusta.

El resultat final és un projecte d’alta qualitat amb fusta sostenible que s’ha lliurat a temps i ajustat al pressupost del client.

Notícia:PEFC Internacional

Crèdits fotogràfics: B&K Structures