La moda es vesteix de bosc per a sumar-se a la campanya de PEFC “Fashions Change, Forest Stay”

19 juliol 2021
PEFC Catalunya publica una guia de compra responsable per a empreses.
12/07/2021
Un nou concepte d’àrea de servei d’autopista: acollidora i sostenible gràcies a la fusta certificada PEFC
30/08/2021

María Lafuente va presentar la col·lecció “Cocoon” amb fibres forestals certificades PEFC convertint-se en la primera ambaixadora d'aquesta campanya de moda sostenible.

En el marc del festival “OFF” de la Mercedes Benz Fashion Week Madrid, María Lafuente va presentar la seva última col·lecció, “Cocoon”, envoltada de boscos en la seu del Comitè Olímpic Espanyol. Els teixits procedents de boscos certificats PEFC de l’empresa Tèxtil Santanderina van ser protagonistes en aquesta desfilada que ha vestit de llarg la iniciativa de PEFC “Fashions Change, Forests Stay”. María Lafuente és la primera ambaixadora d'aquesta campanya demostrant el seu compromís amb els valors i el futur dels boscos i les persones que d'ells depenen. Els seus dissenys van ser la prova de la viabilitat i versatilitat de les fibres forestals com a alternativa sostenible.

"La producció de fibres forestals consumeix un terç de l'energia i seixanta vegades menys de la quantitat d'aigua que la mateixa producció de teixits de cotó"

A més, la natura va ser present en les creacions a través de les formes orgàniques i la representació d'espècies de la biodiversitat del planeta, especialment, la papallona, sent, tot el conjunt, una metàfora del poder transformador de la moda i la seva relació amb l'evolució i el desenvolupament sostenible. En aquest sentit, els teixits naturals van tenir un paper fonamental: des de la seda fins als teixits de bosc amb origen certificat, reflectint les possibilitats que ofereixen a l'hora de dissenyar i manifestant els seus avantatges ambientals. De fet, la producció de fibres forestals consumeix un terç de l'energia i seixanta vegades menys de la quantitat d'aigua que la mateixa producció de teixits de cotó. A més, aquests teixits són renovables i poden ser reciclats, reduint la petjada de carboni i col·laborant a la mitigació del canvi climàtic.

Sobre la campanya "Fashions Change, Forests Stay"

L'objectiu d'aquesta campanya llançada per PEFC Internacional és conscienciar a les empreses i les marques de la indústria de la moda sobre la importància del subministrament responsable de teixits procedents de boscos gestionats de manera sostenible i els beneficis de la traçabilitat i la transparència mitjançant la Cadena de Custòdia PEFC, des del bosc fins a la peça final. Per a això, PEFC assessorarà i acompanyarà a les marques, detallistes i fabricants en el desenvolupament de polítiques de compra responsable de fibres forestals. Així, l'organització PEFC se suma a la iniciativa de les Nacions Unides "Aliança de les Nacions Unides per a la Moda Sostenible" per a donar suport al canvi cap a un nou model d'indústria tèxtil i el consum responsable.

 FONT: PEFC Espanya