Campanya “Cuidem els boscos”

25 gener 2022
Superfície forestal certificada PEFC a Catalunya 2021
18/01/2022
Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible 2022 (FECS)
01/02/2022

PEFC anima a silvicultors, propietaris i gestors forestals, empreses, mitjans de comunicació i consumidors, a unir-se a la campanya per a ajudar a gestionar, aprofitar i conservar els boscos del planeta.

PEFC Espanya va posar en marxa a principis del 2021 la Campanya Cuidem els Boscos amb la finalitat de visibilitzar la importància de la gestió forestal sostenible i la certificació forestal com a garant en la cura i preservació de les muntanyes i boscos del nostre planeta. En el marc de la campanya, PEFC vol reivindicar la labor de silvicultors, gestors i propietaris forestals a través d'una sèrie de vídeos en els quals aquests comparteixen les seves experiències a l'hora de gestionar les seves muntanyes.

En el marc de la campanya, PEFC vol reivindicar la labor de silvicultors, gestors i propietaris forestals a través d'una sèrie de vídeos en els quals aquests comparteixen les seves experiències a l'hora de gestionar les seves muntanyes.

L'última col·laboració ha estat la de Miguel Cremades, propietari d'una devesa certificada a Extremadura i Enginyer forestal. Cremades ens presenta la devesa certificada PEFC de l’Herguijuela (Extremadura). Aquesta finca compta amb diferents aprofitaments, com els forestals, entre els quals destaca l'obtenció del suro. El suro és un producte únic i insubstituïble per les seves altes qualitats i específiques propietats en algunes indústries com, per exemple, l'aeroespacial. “Actualment, ens enfrontem al repte de poder cobrir l'alta demanda d'aquest material, per al que és necessari un aprofitament responsable a través de la certificació forestal i la gestió forestal sostenible, perquè aprofitar és conservar”, afirma.

Les deveses es van crear en l'edat mitjana per a preservar les pastures de voltant i impedir que es degradessin, sent un bosc clar i antropitzat que ha estat gestionat durant anys, requerint que aquesta activitat es continuï mantenint perquè no desaparegui. La possibilitat de tenir una massa forestal activa i cuidada permet, a més, que es generi ocupació, com el de l’Herguijuela, on treballen tres enginyers forestals, fomentant la fixació de població en zones rurals. I, també, mitjançant la certificació de la gestió forestal sostenible d'aquest territori s'aconsegueix tenir una eina que verifica que així sigui i que l'aprofitament i producció dels seus recursos respecti les condicions laborals.

Com pots col·laborar amb la campanya “Cuidem els boscos”?

Si ets silvicultor, propietari o gestor forestal, explica'ns la teva experiència i comparteix amb nosaltres la labor que realitzes per a gestionar i cuidar la teva muntanya. Envia'ns un email a comunicacion@pefc.es

Si ets una empresa, sol·licita als teus proveïdors matèria primera i productes amb el certificat PEFC. Visibilitza el segell en els teus productes, pàgina web i en la comunicació amb els teus clients.

Si ets un mitjà de comunicació, ajuda'ns a visibilitzar i difondre aquesta campanya.

Per a tu com a consumidor, cerca l'etiqueta PEFC en els productes que adquireixes, faràs una compra responsable que fa costat directament al silvicultor i a les empreses de la cadena de valor forestal i ajuda al manteniment i conservació dels boscos del planeta. Pots trobar l'etiqueta PEFC en articles de fusta, paper, alimentació, moda, envasos o mobles.

La teva ajuda compta perquè entre tots cuidem els boscos.

Pots veure més vídeos de la campanya en el següent enllaç.

Font: PEFC Espanya