Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible 2022 (FECS)

1 febrer 2022
Campanya “Cuidem els boscos”
25/01/2022
La certificació forestal PEFC es posiciona en 2021 com a eina clau per a la transició verda
07/02/2022

El mes de febrer del 2022 se celebrarà la primera edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenibles, FECS, on es reunirà el teixit empresarial dels sectors relacionats amb la producció d’energia sostenible i la bioconstrucció.

La creixent inquietud i interès per promoure l'aprofitament d'energies renovables, i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis, ha impulsat aquesta fira que pretén reunir a participants, visitants i professionals dels sectors de la producció d’energia i la construcció sostenible.

L'objectiu principal de la fira és promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles, entenent que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i per tant al disseny de les instal·lacions de producció d’energia sostenible, d’aquesta manera es fomenta la construcció i instal·lacions d’edificis que siguin el màxim de sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

L'objectiu principal de la fira és promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles

La Fira FECS neix amb la fusió de diferents esdeveniments firals que es feien a la ciutat relacionats amb el sector (Fira de la Biomassa, Saló del Biogàs, Fira de l’Autoconsum Elèctric, Fira de la Fusta Constructiva), per poder crear sinergies entre ells i esdevenir així un sol esdeveniment firal de referència on trobar l’actualitat i les novetats en relació a les energies i la bioconstrucció.

A banda de l’espai expositiu, la Fira comptarà amb diferents activitats paral·leles com trobades professionals, conferències, projeccions audiovisuals, demostracions, concursos, entre altres.

Aquesta fira s'adreça principalment a professionals del sector, però també a altres públics com poden ser estudiants, persones interessades en en les energies renovables i la bioconstrucció, usuaris, l'administració, etc.

La fira FECS, l’organitza l’Ajuntament de Vic i compta amb el suport de diverses entitats i associacions dels sectors relacionats. Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, ICAEN, Agència de l’Energia d’Osona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster de la bioenergia de Catalunya, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, Col·legi d’Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, Gremi de Fusta i moble de Catalunya i Incafust.

Descàrrega el programa de la fira

Data: 17, 18 i 19 Febrer 2022
Horari de fira: Cada dia de 10'00h a 20'00h
Lloc: Recinte firal. El Sucre, Vic
Tipus d'entrada: Accés gratuït, prèvia acreditació AQUÍ