PEFC Catalunya fa una crida a la ciutadania a implicar-se activament en la campanya de prevenció d’incendis forestals.

14 juny 2021
La gestió forestal sostenible és fonamental per a la millora dels hàbitats i la biodiversitat
07/06/2021
PEFC anuncia las fotografías ganadoras del concurso “Cuidamos los bosques”
21/06/2021

STOP AL FOC!  TU EN  TENS LA CLAU!

El 15 de juny comença la prohibició de fer treballs forestals que generen restes vegetals tret que es disposi d’una autorització expressa. Tota la cadena de valor del sector forestal és perfectament conscient que tot i els darrers anys han estat favorables a Catalunya des del punt de vista de la poca superfície forestal afectada per incendis aquesta situació pot canviar en qüestió hores per un descuit o una negligència, pot desaparèixer una part important del patrimoni natural del país, provocant pèrdues milionàries tant per la propietat forestal com pel conjunt de la societat que es beneficia dels múltiples i valuosos serveis que n’ofereixen els boscos catalans.

La gestió forestal sostenible portada a terme pels propietaris públics i privats de poc servirà si els boscos acaben sent consumits pels incendis en poques hores. Els incendis forestals, a més de provocar la desforestació i pèrdua d’hàbitats, són també responsables del 20% de les emissions de diòxid de carboni que es produeixen a conseqüència de l’activitat humana.

Des d’aquest punt de vista els membres de PEFC Catalunya volen fer una crida a la implicació activa de la ciutadania i  a totes les institucions  de la gran importància que té informar de la normativa de prevenció d’incendis forestals per tal de disminuir les conductes de risc.  

Treballem per protegir el bosc i ho fem pensant en les persones.

"TU ENS POTS AJUDAR! TU EN TENS LA CLAU!
LA PREVENCIÓ COMENÇA EN CADASCUN DE NOSALTRES!"

Seguiu activament aquestes recomanacions:

  • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.