CocaCola aposta per la certificació forestal PEFC com a eina necessària per a la neutralització de la petjada ecològica

15 febrer 2021
PEFC creix en sostenibilitat durant el 2020 gràcies a un sector forestal més resilient
09/02/2021
Mel Muria certifica la primera mel provinent de boscos sostenibles
Mel Muria certifica la primera mel provinent de boscos sostenibles
23/02/2021

Les aliances entre Coca-Cola i PEFC es dirigeixen a la descarbonització del sector de begudes i al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 


Coca-Cola és una gran marca reconeguda internacionalment que compta amb una destacable trajectòria en matèria d'inversió en innovació i sostenibilitat. Els reptes que cada any desafia tenen la mateixa fi: neutralitzar l'impacte ambiental a través de diferents estratègies de sostenibilitat i canvis en el model econòmic i productiu per a crear una economia circular i verda. 
 
Com va afirmar Ana Gascón Ramos,‪ directora de Responsabilitat Corporativa de Coca-Cola Ibèria., en la seva intervenció en el Fòrum virtual PEFC “Construint el futur: sostenibilitat, empresa, societat i consumidors”, ‪“Quan tens clar qui ets com a empresa i en què et vols transformar en el futur, el full de ruta a seguir cap a una empresa 100% responsable és clara. Les empreses hem d'assumir la nostra part de responsabilitat: hem de reduir l'impacte ambiental negatiu que generem, augmentar l'impacte social positiu i en aquest camí hem de liderar una transformació de l'economia que ens ajudi a afrontar tots els reptes de canvi cap a una economia circular.” 
 
En aquest sentit, Coca-Cola ha apostat per buscar solucions mediambientalment sostenibles com la substitució del plàstic dels agrupadors de llaunes i ampolles, el foment de la fabricació d'envasos amb material reciclat o la posada en marxa de projectes responsables que redueixen i compensen la seva petjada de carboni. Un exemple clar és la decisió que van prendre en 2019 per a elaborar un embalatge secundari de cartó per als packs de les llaunes de 200 ml i, a la fi del passat 2020, la substitució del clàssic film agrupador de llaunes per un agrupador de cartó, CanCollar®, reduint així en 11.000 tones anuals el plàstic utilitzat a Europa. Aquesta última iniciativa d'ecodisseny ha suposat una inversió de més de 2,5 milions d'euros i permetrà la generació d'un teixit econòmic responsable en l'àrea metropolitana de Barcelona de la mà de l'empresa certificada en Cadena de Custòdia PEFC WestRock. 

A més de tot això, com a decisió encaminada cap a la preservació de la biodiversitat i el consum de proximitat, han optat per la certificació forestal PEFC en els envasos de cartó per a assegurar un origen de fonts gestionades de manera responsable i el compliment de garanties de sostenibilitat en l'àmbit econòmic, social i ambiental en tota la cadena de subministrament. La importància dels boscos i els seus serveis ecosistèmics és molt rellevant per a Coca-Cola. Mostra d'això són altres paraules que va afegir Ana Gascón Ramos: “Hem de ser conscients de la transcendència socioeconòmica i cultural del bosc i les seves àmplies oportunitats per a formar part del capital ambiental i natural i aconseguir entorns rurals molt més rics, economies locals que es puguin sostenir i un equilibri que es mantingui en el temps.” 

Així, el camí cap a un sector descarbonitzat i una reducció de la petjada ecològica de Coca-Cola és fonamental per a continuar progressant i, entre tots, aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i un futur climàticament neutre.