El sistema de certificació forestal PEFC ha sumat 124.010 hectàrees certificades en gestió forestal sostenible, 6.363 nous silvicultores i gestors forestals s'han adherit a la certificació i 76 empreses més han implantat la cadena de custòdia per a oferir garanties de sostenibilitat econòmica, ambiental i social.
NOTA DE PREMSA
Les dades i estadístiques de tancament de 2020 demostren la implicació i el compromís del sector forestal per continuar creixent en responsabilitat, malgrat la situació global de pandèmia que ha sofert el planeta i que s'ha prolongat durant tot l'any. La resiliència de tots els agents de les diferents baules de la cadena de valor forestal ha estat extraordinària i imprescindible per a continuar creant un món més sostenible i equilibrat en termes socials, econòmics i mediambientals.
Segons les dades obtingudes, els silvicultores i gestors forestals han mostrat el seu compromís amb la certificació forestal PEFC, sent ja un total de 41.870 adscrits que gestionen de manera sostenible 2.423.362 d'hectàrees de superfície forestal en el territori espanyol. La Covid-19 ha revelat la necessitat de mantenir els boscos cuidats i sans perquè puguin funcionar com a embornals de carboni, millorant la qualitat de l'aire i albergant la biodiversitat necessària per a assegurar la salut del planeta. En aquest impuls per preservar i gestionar de manera sostenible les masses forestals i seguint amb les estratègies del Pacte Verd Europeu, les Comunitats Autònomes de Galícia, Aragó i Extremadura són les que més han crescut, aconseguint 73.679, 22.331 i 10.917 noves hectàrees, respectivament, el que suposa un increment net del 40%, 21% i 11%, respectivament, en cadascuna d'elles. Això ha estat possible, gràcies d'una banda al compromís d'aquestes CCAA i a la seva aposta per la certificació dels seus boscos, unit a l'esforç dels propietaris i gestors forestals privats de cadascuna d'aquestes regions que valoren la gestió activa del seu territori. A aquestes tres autonomies se sumen Castella i Lleó, Andalusia, Euskadi, Navarra i Astúries, les quals també han vist incrementada la seva superfície forestal certificada, destacant, igualment, Astúries i Euskadi en l'augment dels seus propietaris i gestors compromesos amb la gestió forestal sostenible en un 5,5% i un 5,4%., respectivament.