Mel Muria certifica la primera mel provinent de boscos sostenibles

23 febrer 2021
CocaCola aposta per la certificació forestal PEFC com a eina necessària per a la neutralització de la petjada ecològica
15/02/2021
Les llars del futur es dissenyaran amb fusta sostenible
02/03/2021

La primera mel PEFC provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa és del Perelló

La visió empresarial de l’empresa Muria, encara diverses accions per mantenir la biodiversitat, anant més enllà de cuidar les abelles, promovent la pol·linització i produint un impacte ambiental beneficiós pel planeta. Durant aquest darrer any, han treballat de la mà de PEFC Catalunya per certificar la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a tot el món.

L’equip de PEFC Catalunya s’ha desplaçat fins a les dependències de Mel Muria per fer l’entrega del certificat PEFC en Cadena de Custòdia  que garanteix una mel de muntanya provinent de boscos  ben gestionats que respecten el medi ambient i la biodiversitat.

L'Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal, PEFC CATALUNYA, va sorgir l'any 2001, promoguda per 19 entitats vinculades al món forestal, integrada per propietaris forestals (públics i privats), indústries de transformació de la fusta i altres sectors com ara: consumidors, entitats conservacionistes, professionals, universitaris, etc.

 

Després de prop de 20 anys treballant per la bona gestió forestal l'associació ha aconseguit que 265.476 ha de boscos de propietaris forestals privats i públics (un 20% de la superfície arbrada -bosc- de Catalunya) estiguin certificades PEFC, i que 185 empreses transformadores i comercialitzadores a Catalunya tinguin certificada la seva Cadena de Custòdia pel sistema PEFC.

SAT Ltda. Apícola El Perelló, els apicultors perellonencs de la família Muria que cuiden les abelles des de 1810, es dediquen a comercialitzar mels de diverses varietats provinents de boscos gestionats sosteniblement, oferint solucions adaptades pels diferents mercats.


Aquesta empresa familiar ha unit el saber fer dels seus avantpassats, el respecte per la conservació de la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d’altíssima qualitat, projectant-se a nivell internacional.

Durant l'acte els Presidents de PEFC Catalunya, Josep Maria Vila d’Abadal, juntament amb el President de PEFC Espanya, Juan Luis Abián Perruca han fet entrega del certificat PEFC a Rafel Muria Martí, president de Mel Muria i  han signat el conveni per a la llicència d’ús del Logotip PEFC, pel que l’empresa podrà utilitzar el  segell PEFC coma a garantia d’origen sostenible de la mel donant-li així un reconeixement mundial.  

El procés de certificació ha sigut “fàcil i lògic, ja que nosaltres ja comptàvem amb processos interns per garantir la traçabilitat de la mel” segons afirma en Rafel Muria, President de Mel Muria.  En Pedro González, Director de Certificació de Compliance i Sostenibilitat de l’entitat de certificació Bureau Veritas afirma que “des de Bureau Veritas, sempre hem apostat per posar en valor tots els productes forestals mitjançant al certificació PEFC, inclosos els no fusters. L’aprofitament responsable i respectuós de tots els productes que ens ofereixen els boscos afavoreix la seva sostenibilitat econòmica i retroalimenta la millora de la seva gestió”.

En Josep Maria Vila afirma que “els forestals i els apicultors hem començat aquest viatge junts per tal de donar valor als boscos més enllà de la fusta i per tal de garantir la seva continuïtat i la seva conservació”

El President de PEFC Espanya, Juan Luis Abian Perruca comenta “el gran pas que suposa tenir la primer mel  certificada PEFC que s’exportarà a tot el món i que es suma a altres productes forestals no fusters certificats com els pinyons, la castanya del Bierzo o el pernil d’aglà d’alta gama criat a les deveses andaluses“.