Comenta necessitats i expectatives sobre la norma de certificació

14 novembre 2022
La construcció amb fusta: Una ciutat més sostenible
11/11/2022
Catalunya aprofita menys d’un 25% de la superfície boscosa
21/11/2022

PEFC Internacional convida els grups d'interès de tot el món a comentar sobre ST 1004. Aquest estàndard de referència vital està entrant en l'última etapa del seu desenvolupament, i ara us hem d’escoltar a vosaltres. Deixeu els vostres comentaris i suggeriments per ajudar-nos a garantir que aquest estàndard compleixi les vostres necessitats i expectatives.

Per enviar els vostres comentaris, empleneu aquest formulari, immediatament rebreu un enllaç al document i les instruccions sobre com podeu deixar els vostres comentaris.

La data límit per fer comentaris és el 10 de gener de 2023.

"Aquest estàndard de referència vital està entrant en l'última etapa del seu desenvolupament, i ara us hem d’escoltar a vosaltres, deixeu els vostres comentaris i suggeriments per ajudar-nos a garantir que aquest estàndard compleixi les vostres necessitats i expectatives"

L'estàndard

La ST 1004 estableix els requisits per a les entitats de certificació que realitzen la certificació PEFC de gestió forestal. Amb aquesta nova norma, harmonitzem els requisits per a les entitats de certificació, garantint la coherència en la implementació de la certificació PEFC de gestió forestal sostenible a nivell mundial.

És el primer d'aquest tipus: un híbrid entre un estàndard de referència i internacional. Inclou requisits de referència per ser desenvolupats a nivell nacional pels membres nacionals, i requisits que els organismes de certificació han d'implementar directament. D'aquesta manera, assegurem la coherència en la implementació, i, permetem l'adaptació a les condicions locals.

La ST 1004 permet als sistemes de certificació forestal regionals, nacionals i subnacionals decidir si els requisits de l'entitat de certificació es defineixen com a certificació de gestió (segons ISO / IEC 17021) o certificació de productes (segons ISO / IEC17065). Per garantir la coherència, ambdós enfocaments s'utilitzen i s'implementen de manera que s'aconsegueixi el mateix efecte en la gestió forestal sostenible.

Per cobrir els requisits de la certificació TOF afegida en un annex al PEFC ST 1003, Gestió Forestal Sostenible, durant la seva última revisió, la ST 1004 inclou un annex amb requisits per als auditors que realitzin auditories TOF.

La norma també inclou requisits de formació i anirà seguida del desenvolupament d'un programa de formació per a la gestió forestal sostenible.

Consultes públiques

Les consultes públiques són una part vital del procés de desenvolupament dels nostres estàndards. Són quan podeu llegir l'esborrany, fer els vostres comentaris i donar comentaris directes. Cada comentari realitzat obtindrà una resposta.

Deixa els teus comentaris

La consulta està oberta fins al 10 de gener de 2023. Si us plau, empleneu aquest formulari per rebre l'enllaç al document.

Si teniu qualsevol dubte, contacteu amb: atechnical@pefc.org.