Eduardo Rojas Briales, nou president de PEFC Internacional

22 novembre 2021
S’inicia la consulta pública dels projectes de norma UNE de Gestió Forestal Sostenible d’Espanya
16/11/2021
Empresa Certificada PEFC: “A Maderas OBIOLS apostem per la fusta sostenible perquè tenim un compromís amb el medi ambient”
30/11/2021

El nomenament ha estat anunciat durant l'Assemblea General de PEFC Internacional celebrada en el marc de la PEFC Week.

Un any més, PEFC Internacional ha celebrat la PEFC Week per a reunir a tots els països membres en una setmana de trobades i activitats en la qual els aspectes socials i ambientals dels boscos i les novetats en certificació forestal han estat protagonistes.

En aquest marc, el dimecres 17 de novembre, ha tingut lloc la 26a Assemblea General de PEFC Internacional, en la qual Eduardo Rojas Briales ha estat elegit nou president. La candidatura proposada per PEFC España i la presentació de la qual ha estat àmpliament recolzada pels països membres de l'aliança PEFC, ha donat com a resultat la seva aprovació per unanimitat. Rojas pren el relleu a Peter Latham, qui ha presidit PEFC Internacional des de 2016.

"En els últims anys, els boscos s'han situat en el centre dels principals debats internacionals, especialment en aquells lligats a la lluita contra el canvi climàtic", va afirmar Rojas, després de la seva elecció. 

Eduardo Rojas Briales és Doctor en Enginyeria forestal per la Universitat Politècnica de Madrid. Amb una àmplia trajectòria i gràcies a la seva plena dedicació a la Universitat i a la contribució a la millora del sector forestal, ostenta el càrrec de Degà del Col·legi d'Enginyers forestals, és President de la Fundació Capital Natural i coordinador de Junts pels Boscos.

"En els últims anys, els boscos s'han situat en el centre dels principals debats internacionals, especialment en aquells lligats a la lluita contra el canvi climàtic", va afirmar Rojas, després de la seva elecció. "Encara que el principal instrument de PEFC és la certificació, la seva missió i els seus valors són molt més amplis. No hi ha cap altra organització en el món que representi a la comunitat forestal de forma tan completa”, va assenyalar.

El nou president de PEFC Internacional va agrair a Peter Latham el seu lideratge i la seva capacitat integradora. Per a completar les paraules d'Eduardo, Ben Gunneberg, CEO de PEFC International va afegir: "Com a representant dels propietaris i gestors forestals, expert en política forestal internacional i ex subdirector general de la FAO, Eduardo Rojas aporta els coneixements i les habilitats necessàries en els debats polítics actuals per a amplificar el paper de la gestió forestal sostenible i així fer front a alguns dels majors desafiaments climàtics de l'actualitat”.

Al costat d'Eduardo Rojas, l'Assemblea General de PEFC Internacional va donar la benvinguda a dos nous membres del Consell: Sara El Kadri i Guy Gleysteen. A més, tres membres del Consell van ser reelegits, Gerald Pfiffinger, Dradjad Wibowo i Fatimah Mohammad.

Font: PEFC Espanya