Empresa Certificada PEFC: “A Maderas OBIOLS apostem per la fusta sostenible perquè tenim un compromís amb el medi ambient”

30 novembre 2021
Eduardo Rojas Briales, nou president de PEFC Internacional
22/11/2021
PEFC celebra la Setmana Forestal Europea parlant del futur dels boscos
02/12/2021

Des del sector de la fusta, per a respondre als nous desafiaments que requereix la preservació del planeta, s'estan adoptant mesures i canvis en els hàbits de producció i de consum per a evitar l'escalfament global i frenar les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle.

Bones fustes, bones maneres

Fa més de 50 anys que el nostre fundador, Jaume Obiols, es dedica a la distribució de fusta i, ja des dels nostres inicis, vam tenir una inquietud per disposar de producte de qualitat que atengués les normatives del moment, d'aquí el nostre eslògan BONES FUSTES, BONES MANERES. En aquest mig segle des de la nostra fundació, s'han anat creant entitats i reglaments per a un ús eficient i sostenible de la fusta als quals OBIOLS s'ha anat sumant.

Socis de la AIEM

Fustes OBIOLS forma part de l’AEIM, l'Associació Espanyola del Comerç i Indústria de la Fusta des de pràcticament els seus inicis i va anar de la mà d'aquesta entitat que vam conèixer l'existència de PEFC i iniciem els tràmits per a obtenir aquesta certificació.

"I és que la fusta és capaç de crear sistemes constructius de baix impacte tant per a obra nova com per a la rehabilitació."

PEFC 14-37-00038

El camí no va ser fàcil i vam haver de canviar i adequar molts processos i metodologies, però aconseguim ser una de les empreses pioneres en el nostre territori a obtenir la certificació PEFC, totes gràcies a l'obstinació i a l'amor pels boscos de Jaume Obiols. Un compromís amb el medi ambient que Jaume ha sabut transmetre a les noves generacions i a tota la plantilla, per això en OBIOLS estimem la fusta i la percebem com un material essencial i imprescindible en el nostre entorn.

La construcció en fusta

En aquesta línia, a més, impulsem la construcció en fusta com a element sostenible, eficient i de menor impacte ambiental, però sempre fusta certificada provinent de boscos gestionats per a tal ús; una manera de contribuir a la sostenibilitat en el més ampli sentit de la paraula. Així, assistim a l'IV Congrés de Fusta Constructiva organitzat pel Gremi Fusta i Moble a Barcelona i on es van donar cita distribuïdora, expositors, arquitectes, aparelladors, enginyers, interioristes, constructors, promotores, fusteries industrials.

I és que la fusta és capaç de crear sistemes constructius de baix impacte tant per a obra nova com per a la rehabilitació.

PEFC, un segell de garantia

El desenvolupament forestal i el compromís amb el medi ambient és sens dubte una de les nostres prioritats i, des d'aquí, volem donar les gràcies a PEFC Catalunya i PEFC Espanya per la seva labor de protecció dels nostres boscos, la promoció de les bones pràctiques en la gestió forestal i per assegurar que la fusta es produeix respectant les normes ambientals, socials i ètiques més estrictes. Estem orgullosos de portar el vostre segell.

Font: Maderas Obiols