S’inicia la consulta pública dels projectes de norma UNE de Gestió Forestal Sostenible d’Espanya

16 novembre 2021
PEFC Catalunya va celebrar els seus 20 anys protegint els boscos
08/11/2021
Eduardo Rojas Briales, nou president de PEFC Internacional
22/11/2021

Fins al 10 de gener de 2022 serà possible realitzar comentaris i propostes de canvis per als projectes de norma UNE de Gestió Forestal Sostenible.

L'11 de novembre de 2021 ha estat publicada en el BOE-A-2021-18470 la resolució per la qual se sotmeten a informació pública els projectes de norma UNEIX de Gestió Forestal Sostenible PNE 162.001 de Vocabulari, Terminologia i Definicions i PNE 162.002 de Criteris i Indicadors.

A partir de la publicació d'aquesta resolució i durant els següents 60 dies naturals, és a dir, fins al 10 de gener de 2022, estarà obert el procés de consulta pública d'aquests projectes de norma, de manera que tota aquella persona interessada en la gestió forestal sostenible podrà consultar els projectes i aportar suggeriments de millora i propostes de canvis a través de l'enllaç https://srp.une.org/.

Gràcies a la revisió de les normes UNE de Gestió Forestal Sostenible és possible avançar i adaptar-la a les necessitats actuals, incorporant experiència, nous requisits, avanços tècnics i assumptes emergents.

Oberta a tota la ciutadania

L'elaboració i revisió de les normes UNE de Gestió Forestal Sostenible està oberta a tota la ciutadania i es realitza des del Comitè Tècnic de Normalització 162 de UNE que, després de la seva nova constitució a l'octubre de 2020, està format per 47 organitzacions representants dels diferents grups d'interès vinculats a la gestió forestal sostenible, incloent propietaris forestals, organitzacions no governamentals, sindicats de treballadors, autoritats locals, empreses i indústria sectorial, joves i la comunitat científica i tecnològica.

Des de la constitució del Comitè Tècnic 162 i el seu Subcomitè 2, s'han celebrat, fins avui, 12 reunions de treball amb l'objectiu de revisar les normes en vigor, incorporar les propostes de millora rebudes i els avanços científics, socials i tècnics que afecten la gestió forestal de les nostres masses forestals, la qual cosa ha donat lloc a l'aprovació per consens dels 2 projectes de norma que salin ara a consulta pública.

És molt important la participació de tots en la consulta pública, ja que, amb els comentaris i propostes que es recullin, el Subcomitè 2 elaborarà les propostes de norma UNE que presentarà al Comitè Tècnic 162 i que, finalment, serviran per a definir què és la gestió forestal sostenible a Espanya.

Gràcies a la revisió de les normes UNE de Gestió Forestal Sostenible és possible avançar i adaptar-la a les necessitats actuals, incorporant experiència, nous requisits, avanços tècnics i assumptes emergents.

Des de PEFC animem a tota persona interessada en la sostenibilitat forestal a participar en la consulta pública per a aconseguir una norma UNEIX que doni resposta efectiva a les necessitats i reptes actuals de la Gestió Forestal Sostenible. Aquells interessats a participar poden enviar els seus comentaris aquí.

La teva opinió és important, PARTICIPA!

Font: PEFC Espanya