El World Business Council for Sustainable Development promou l’elecció de productes forestals sostenibles

13 abril 2021
Premi al millor ús de la fusta certificada 2021: el World Architecture Festival anuncia noves dates.
06/04/2021
Finlàndia es prepara per a llançar en òrbita el primer satèl·lit de fusta
19/04/2021

La missió del Grup de Solucions Forestals del WBCSD és avançar en la bioeconomia i  promoure un pròsper sector forestal que sostingui els boscos productius i el benestar de les persones.

El Grup de Solucions Forestals (FSG) del World Business Council for Sustainable Development és la plataforma global en la qual els negocis en la cadena de valor dels productes forestals construeixen i comparteixen solucions per a dirigir el desenvolupament sostenible en el sector forestal.

Àrees de focalització:

Per maximitzar les contribucions als SDGs, el programa de treball de FSG es construeix al voltant de dos pilars que es reforcen mútuament:

Boscos sostenibles i productius: La provisió de materials renovables de la bioeconomia  proporciona múltiples beneficis per a les persones i el planeta, com l’emmagatzematge de carboni, aigua neta, hàbitat i economia com a mitjà de vida.

Bioeconomia sostenible: Liderar la transició a una economia de baixa emissió de carboni i circular a través del subministrament de productes renovables procedents de boscos productius sostenibles com a mitjà per substituir els materials fòssils.

Els compromisos  amb els boscos del WBCSD

  1. Implementar i promoure pràctiques sostenibles de gestió forestal i ampliar la productivitat de boscos sostenibles, al mateix temps que es protegeix i es millora la biodiversitat i els serveis ecosistèmics:
  • Ús de normes de certificació forestal basades en la verificació de tercers.
  • Ajudar a la petita propietat forestal a superar les barreres per obtenir i conservar la certificació.
  • Aplicació de pràctiques i mètodes per a la intensificació sostenible.
  • Apostar amb el sector financer per a desenvolupar nous mecanismes financers per a accelerar les inversions en una gestió sostenible dels boscos.
  • Donar suport al desenvolupament i la implementació de noves eines i enfocaments per mesurar, valorar i gestionar la biodiversitat, els impactes i les dependències dels serveis ecosistèmics.
  1. Contrarestar les forces que impulsen la desforestació i la degradació dels boscos demostrant i promovent models d’èxit per a una gestió forestal sostenible i l’adquisició de fibra de fusta.
  2. Promoure i comprometre's en enfocaments de gestió del paisatge basats en el context, incloent-hi la prevenció d'incendis forestals i l'administració de conques hidrogràfiques, amb l'objectiu de millorar els serveis ecosistèmics, millorar la resiliència i ajudar a mantenir els sistemes de producció forestal a escala local, regional i mundial.

Descarregar l’informe complert del full de ruta del FSG.

https://www.wbcsd.org/Sector-Projects/Forest-Solutions-Group/Resources/Forest-Sector-SDG-Roadmap-Implementation-Report

"En un bosc productiu sostenible, la terra és gestionada en equilibri amb el seu entorn natural per protegir i restaurar la biodiversitat i els ecosistemes."

Sobre el WBCSD (World Business Council for Sustainable Development

WBCSD és una organització global dirigida pels CEO’s de més de 200 empreses que treballen juntes per accelerar la transició cap a un món sostenible.  Ajuden a fer que les empreses membres siguin més reeixides i sostenibles, centrant-se en el màxim impacte positiu per als accionistes, el medi ambient i la societat en general.   

Les empreses membres procedeixen de tots els sectors empresarials i de les economies més importants, la qual cosa representa un ingrés combinat de més de 8,5 bilions de dòlars i 19 milions de treballadors.  La xarxa global de gairebé 70 consells d’administració empresarial nacionals dóna als membres un abast sense precedents en tot el món.  Des de 1995, el WBCSD s’ha posicionat de manera única per treballar amb empreses membres al llarg i a través de cadenes de valor per oferir solucions empresarials i d’impacte al desafiament de problemes de sostenibilitat.

Pràcticament totes les empreses membres tenen seus i treballadors a Catalunya i a Espanya com per exemple Danone,  Galp, Acciona, Honda, Canon i Iberdrola entre d’altres.

Font: https://www.wbcsd.org/

Fotografies i Video: https://www.wbcsd.org/