Premi al millor ús de la fusta certificada 2021: el World Architecture Festival anuncia noves dates.

6 abril 2021
Deu boles sobre els boscos que llastren el futur del planeta
29/03/2021
El World Business Council for Sustainable Development promou l’elecció de productes forestals sostenibles
13/04/2021

El World Architecture Festival tindrà lloc de l'1 al 3 de Desembre de 2021 a Lisboa. Es poden presentar projectes de construcció al Premi al millor ús de la fusta certificada (amb el suport de PEFC) fins al 7 de Maig.

El festival van canviar les dates originals del Juny a causa de la incertesa contínua creada per COVID-19. El termini d'inscripció és fins el 7 de maig de 2021.

Per tercer any consecutiu, PEFC patrocina el Premi al millor ús de la fusta certificada. El premi guardonar els arquitectes i  els equips de projectes per utilitzar fusta certificada com a principal material de construcció d'edificis destacats en sostenibilitat, innovació, qualitat o estètica.

Des de fa un parell d’anys d'execució del premi, es van inscriure 79 projectes sorprenents, 20 van ser seleccionats i dos equips de projectes es van endur el trofeu al millor ús de fusta certificada. Tots els projectes preseleccionats van demostrar de manera impressionant la diversitat dels edificis fets amb fusta certificada per PEFC.

Esperem descobrir els projectes d'aquest any i deixar-nos impressionar per la creativitat dels arquitectes i la gran funcionalitat que pot oferir la fusta. Per al Premi 2021, es prestarà una atenció especial a la certificació del projecte PEFC.

El termini d'inscripció per als projectes és fins el divendres 7 de maig de 2021 per permetre que tots els projectes finalitzats abans d'aquesta data entrin en el programa de premis.

WAF és l'esdeveniment arquitectònic anual més gran del món, que celebra l'excel·lència mitjançant presentacions en directe a un públic de delegats i jurats internacionals. L'esdeveniment ofereix als delegats oportunitats de treball en xarxa, xerrades magistrals i taules rodones amb els premis del festival.

En l’anterior edició el jurat va distingir amb un guardó honorífic l’estudi d’arquitectura de la catalana Anna Noguera pel projecte del Centre Esportiu de Turó de la Peira, un complex esportiu municipal que consta  d’una piscina i una pista poliesportiva que té un ambient càlid i acollidor gràcies a l'ús de la fusta.

Per què presentar el vostre projecte?

En presentar el vostre projecte al Premi al millor ús de la fusta certificada, mostreu el vostre treball a una audiència de clients influents, contractistes i arquitectes, alhora que ressalteu la importància d'escollir fusta certificada per ajudar a oferir edificis sostenibles.

L'extensa cobertura mediàtica de WAF, així com de PEFC, dóna una exposició global als projectes seleccionats durant un període de sis mesos. Totes les entrades s'arxiven permanentment al World Buildings Directory. Els projectes anteriors han estat coberts per canals de mitjans que van des de CNN, Al Jazeera i la BBC, fins al New York Times.

Com es pot participar?


Tots els projectes inscrits a qualsevol de les categories del premi "Edificis acabats" poden optar al Premi al millor ús de la fusta certificada. Simplement marqueu la casella que hi ha al costat  "Si us plau, considereu-me per al  Premi al millor ús de la fusta certificada" en "Participa en premis WAF addicionals".

L'ús de  fusta certificada és una condició prèvia per participar en el premi. Durant el procés d'enviament, se us demanarà que proporcioneu detalls sobre el percentatge de material certificat utilitzat al vostre projecte.

 

Millors projectes 2020

https://pefc.org/news/best-use-of-certified-timber-prize-winner-announced

Projecte Turó de La Peira d’Arquitectura Anna Noguera.

https://www.annanoguera.com/ca/projects/turo-2

Per registrar el vostre projecte:

https://www.worldarchitecturefestival.com/ENTER

Notícia: PEFC Internacional

Fotos: PEFC Internacional