Finlàndia es prepara per a llançar en òrbita el primer satèl·lit de fusta

19 abril 2021
El World Business Council for Sustainable Development promou l’elecció de productes forestals sostenibles
13/04/2021
Llibres de boscos sostenibles per aconseguir una bioeconomia en el sector editorial.
26/04/2021

La missió del satèl·li serà recopilar dades sobre el comportament i la durabilitat de la fusta contraxapada en condicions espacials extremes.

Les companyies espacials finlandeses Arctic Astronautics i Huld, en associació amb l'empresa de bioindústria forestal UPM es preparen per a llançar el primer satèl·lit de fusta del món, WISA Woodsatt, en l'òrbita de la Terra a finals del 2021.

Aquest nanosatèl·lit pesa un quilogram, té forma de cub i la seva extensió lateral és de 10 centímetres. S'enviarà a l'espai durant la tardor d'enguany des del complex de llançament de la península de Mahia a Nova Zelanda, a bord del coet Electron, pertanyent a la companyia aeroespacial estatunidenca Rocket Lab.

L'artefacte orbitarà la Terra a una altitud de 500 a 550 quilòmetres, aconseguint una òrbita completa cada hora i mitja.

La missió de WISA Woodsatt serà recopilar dades sobre el comportament i la durabilitat de la fusta contraxapada durant un període prolongat en les temperatures severes, el buit i la radiació de l'espai per a avaluar l'ús de materials de fusta en estructures espacials.

La fabricació del satèl·lit segueix en curs, mentre s'espera continuar amb les proves necessàries per al seu trasllat en el coet.

"Estem orgullosos de brindar accés a l'òrbita per a aquesta missió innovadora i estem emocionats de veure a equips com UPM, Arctic Astronautics i Huld superant els límits", va expressar Lars Hoffman, vicepresident de serveis de llançament global de Rocket Lab

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by WISA WOODSAT (@wisawoodsat)

Fonts i Fotografies:

UPM, Media Relations  
Mon-Fri 9:00-16:00 EET 
tel. +358 40 588 3284  
media@upm.com 

https://www.wisaplywood.com/campaigns/wisawoodsat