Llibres de boscos sostenibles per aconseguir una bioeconomia en el sector editorial.

26 abril 2021
Finlàndia es prepara per a llançar en òrbita el primer satèl·lit de fusta
19/04/2021
El Centre de la Propietat Forestal de Catalunya publica ajuts per a la Gestió Forestal Sostenible.
03/05/2021

PEFC celebra el Dia del Llibre agraint el treball i el suport d'autors, fabricants i distribuïdors, impremtes, editorials i lectors de llibre en paper per un model de negoci sostenible.

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi i del Dia Internacional del Llibre, PEFC vol reconèixer la implicació i la labor constant d'un sector editorial que ha mantingut i preservat les tradicions i l'ús de materials d'origen sostenible, malgrat el desenvolupament de la digitalització en un any de pandèmia. Així, boscos, llibres i responsabilitat han estat la resposta enfront del canvi de paradigma editorial i han suposat la solució per a aconseguir una manera de consum conscient amb un impacte ambiental positiu.

A més, consumint productes certificats s'assegura la sostenibilitat de la cadena de valor editorial i la traçabilitat del paper mitjançant la cadena de custòdia i això és determinant per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. De fet, les polítiques de sostenibilitat i la direcció d'estratègies per a la seva execució són ja una realitat en moltes empreses compromeses amb una economia sostenible.

El juliol de 2020 el prestigiós grup català Editorial Planeta va signar la llicència d'ús de logotip per al seu recentment obtingut certificat en cadena de custòdia PEFC. 

El juliol de 2020 el prestigiós grup català Editorial Planeta va signar, de la mà del seu director de compres i producció Ignasi Conde Vancells i juntament amb el responsable de cadena de custòdia de PEFC Catalunya Robert Roch i Sunyé, la llicència d'ús de logotip per al seu recentment obtingut certificat en cadena de custòdia PEFC. Així, moltes noves publicacions compten amb el segell PEFC; com "Sira" de María Dueñas, "Independència" de Javier Cercas o "La bona cuina. 900 receptes que sempre surten bé" de Karlos Arguiñano.

El grup editorial Edelvives va començar en 2020 a visibilitzar el segell PEFC en les seves publicacions com a garantia de qualitat, excel·lència i confiança.

A més, un dels premis més reconeguts del panorama literari promogut pel Grupo Planeta és el "Premi Planeta", atorgat des de 1952. En 1998, Carmen Posadas va aconseguir el guardó amb la seva novel·la "Petites infàmies" i ha estat jurat del mateix Premi en l'edició del 2019, així com una de les col·laboradores en esdeveniments nacionals editorials més reconeguts en els quals PEFC ha participat. Volem recordar la seva aportació amb una cita personal a la nostra Memòria anual de 2019 mostrant la seva implicació per un canvi cap a un sector descarbonitzat: "En la Fira Internacional del Llibre de Madrid vaig participar en una taula rodona entorn de la protecció i sostenibilitat dels boscos. Em va agradar comprovar que hi ha empreses que s'han pres de debò el seu paper sobre com s'implementen les mesures dirigides a controlar les emissions de CO₂ o evitar la desforestació, com l'Associació per a la Sostenibilitat Forestal Espanyola, líder mundial en el sistema de certificació que garanteix que la fusta sigui d'origen sostenible."

El grup editorial Edelvives va començar en 2020 a visibilitzar el segell PEFC en les seves publicacions com a garantia de qualitat, excel·lència i confiança.

Es reflecteix així el compromís mediambiental i la preocupació per la cura dels nostres boscos d'un sector longeu que perdurarà en el temps gràcies a la seva adaptació a la demanda oferint als lectors una impressió de qualitat amb totes les garanties de sostenibilitat assegurant que el paper dels seus llibres procedeix de fonts gestionades de manera responsable.

Font: PEFC Espanya

Fotografia: PEFC Espanya/PEFC Catalunya