Forest Green Commerce: Actualitza’t en Cadena de Custòdia, comercialització sostenible i requisits de compra responsable.

14 desembre 2021
PEFC celebra la Setmana Forestal Europea parlant del futur dels boscos
02/12/2021
Entrevista: Joaquín Araújo
21/12/2021

Es tracta d'un programa formatiu, gratuït, creat per PEFC Espanya per a promoure la implementació d'eines teòriques i pràctiques per a la producció, el comerç i consum responsables dels productes del bosc d'origen sostenible.

Els cursos Forest Green Commerce permeten millorar les competències i qualificació dels professionals facilitant eines perquè la cadena de valor forestal estigui integrada en les estratègies empresarials de sostenibilitat, contribuint a:

• Cuidar el medi ambient i la biodiversitat
• Millorar la competitivitat empresarial
• Promoure el desenvolupament socioeconòmic responsable
• Fomentar el desenvolupament de les poblacions en l'entorn rural
• Complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030

"Els boscos juguen un paper important en els plans d'acció de restauració de biodiversitat i reducció de la contaminació, així com en l'ús eficient dels recursos naturals en el marc d'una economia descarbonitzada i circular."

Els boscos juguen un paper important en els plans d'acció de restauració de biodiversitat i reducció de la contaminació, així com en l'ús eficient dels recursos naturals en el marc d'una economia descarbonitzada i circular. Per a això, és fonamental crear cadenes de subministrament segures, traçables i transparents.

En aquest sentit, oferim cursos de formació gratuïts dirigits a treballadors per compte d'altri i autònoms residents en les comunitats autònomes on se celebren els cursos. Aquests cursos tenen una durada de 6 hores lectives i s'impartiran en modalitat presencial o en línia.

Durant els cursos, es facilitaran les claus per al desenvolupament de cadenes de subministrament sostenibles de recursos naturals del bosc, analitzant experiències d'èxit i aprofundint en aspectes pràctics.

Per a això, es donaran a conèixer les novetats de la normativa de cadena de custòdia i del marc legislatiu en vigor per a la comercialització dels productes fusters. Es mostraran tècniques de posada en valor de les cadenes de subministrament forestal segur i de proximitat, millorar el posicionament de les empreses del sector a través del desenvolupament d'estratègies corporatives que incloguin models de comerç local, producció i consum sostenible.

Les inscripcions estan obertes i la data de començament prevista per a Catalunya és el 26 de gener de 2022. Pots consultar el calendari complet per a cada comunitat autònoma i inscriure't AQUÍ.

Font: Forest Green Commerce | PEFC Espanya