Gran èxit de participació en els cursos de formació Forest Green Commerce.

11 gener 2022
Entrevista: Joaquín Araújo
21/12/2021
Superfície forestal certificada PEFC a Catalunya 2021
18/01/2022

PEFC Espanya està desenvolupant aquest projecte de formació gratuïta que ha impartit fins al moment 4 cursos amb un total de 111 participants.

El setembre de 2021 va començar el desenvolupament del projecte Forest Green Commerce de formació gratuïta impartida per PEFC Espanya sobre certificació forestal, Cadena de Custòdia i comercialització sostenible. Des de llavors, s'ha impartit un curs presencial a Sevilla i 4 cursos en format en línia per a les comunitats autònomes de Castella-la Manxa, Madrid, València i Astúries. Aquesta formació continuarà durant 2022 en les comunitats autònomes de Castella i Lleó, Extremadura, Catalunya, La Rioja, Múrcia, Aragó, Navarra, Cantàbria, Andalusia, País Basc en format en línia i conclourà a l'abril amb un curs presencial a Madrid.

L'objectiu d'aquest projecte és permetre als participants guanyar competències i millorar la seva ocupabilitat en el sector forestal a través de la formació de qualitat. Per això, la certificació forestal i les estratègies de comercialització sostenible són els pilars clau dels temaris, com a eines de gestió que possibilitin cadenes de subministrament traçables i segures sota els criteris de sostenibilitat que permetin la recuperació verda. Així, tractar el marc institucional de la sostenibilitat i la certificació forestal, les novetats de la normativa de cadena de custòdia i el seu marc legislatiu, l'impacte de la gestió responsable dels boscos en la reputació de marca i l'estudi de casos d'èxit en el mercat és un aspecte fonamental per a completar una formació actualitzada i en línia amb el desenvolupament sostenible i la creació d'ocupació verda.

"L'objectiu d'aquest projecte és permetre als participants guanyar competències i millorar la seva ocupabilitat en el sector forestal a través de la formació de qualitat."

Aquests cursos han comptat amb la col·laboració d'institucions i empreses de referència nacional i internacional per a les quals la sostenibilitat és un eix transversal en la seva visió de futur i l'avanç cap a una Europa verda. Per a transmetre la seva experiència i novetats en la matèria, han participat fins al moment, personalitats de l'administració pública de la Junta d'Andalusia, Castella-la Manxa i Principat d'Astúries, entre altres, empreses del sector privat com Leroy Merlin, El Corte Inglés, Grup Alvic, Alcampo, Sacyr, Caryse, Blanquer, Hannun, Asmadera, AEIM i Papier-Mettler Ibèria i organitzacions com a Empreses per la Mobilitat Sostenible.

A més, el suport d'aquest projecte ve doneu de la mà d'El Corte Inglés i Leroy Merlin, així com de l'expert en identitat corporativa i branding, Christopher Smith, CEO de Brandsmith, qui ha acompanyat als assistents al llarg de tots els cursos.

Amb això, gràcies a la implicació d'aquests professionals especialitzats en sostenibilitat, els participants dels cursos aconseguiran incrementar els seus coneixements i poder posicionar-se en el mercat i la comercialització sostenible.

A Catalunya el curs en línia començarà el pròxim 26 de gener i les inscripcions es troben obertes. Pots consultar el contingut i inscriure't AQUÍ.

Font: PEFC Espanya