PEFC Espanya publica la memòria d’activitats 2021

16 maig 2022
PEFC llança el concurs de fotografia “Cuidem els boscos” per a celebrar el Dia Internacional de la Terra
09/05/2022
PEFC et convida a SIL BARCELONA
23/05/2022

La Memòria PEFC Espanya 2021 destaca la importància del sector forestal i la rellevància de la certificació PEFC en la recuperació verda.

L’any 2021 ha estat un any d'organització estratègica per a aconseguir reactivar l'economia mundial i incentivar un model de producció i consum basat en la bioeconomia circular. Amb aquest propòsit, la Unió Europea ha llançat els fons Next Generation EU l'aplicació dels quals té com a objectiu, entre altres, al sector forestal com a motor clau en el desenvolupament sostenible i la creació d'ocupació verda. D'aquesta manera, l'impuls dels productes forestals i la revaloració dels boscos com a solució per a la mitigació del canvi climàtic és una realitat en la qual la certificació forestal ha de ser una eina fonamental. Per això, en aquesta Memòria ressaltem la labor de tots els actors del sector forestal que treballen a través de les aliances, ODS17, impulsant la certificació forestal perquè això sigui possible i continuï així el creixement econòmic i social sostenible.

La certificació PEFC a Espanya va aconseguir, al tancament de 2021, gairebé uns 2,5 milions d'hectàrees de bosc, la qual cosa suposa un creixement net del 2,3%, xifra que demostra el compromís dels 49.060 silvicultors, propietaris i gestors forestals que gestionen els seus territoris de manera responsable i les 1.646 empreses compromeses que garanteixen la traçabilitat i ofereixen als consumidors productes amb un valor afegit a través del certificat PEFC. En el món, són més de 328 milions les hectàrees certificades per PEFC i més de 22.000 les empreses certificades en Cadena de Custòdia com a resultat de 2021.

"En el món, són més de 328 milions les hectàrees certificades per PEFC i més de 22.000 les empreses certificades en Cadena de Custòdia com a resultat de 2021."

Les empreses, impulsores de la certificació. 

Així mateix, grans marques i distribuïdors com Brico Depot, Mercadona, Cantàbria Labs o Sacyr continuen desenvolupant les seves polítiques de compra responsable apostant per la certificació PEFC i altres com Mel Muria, Editorial Casals, o revista GEO se sumen al model de producció descarbonitzada i circular certificant l'origen sostenible dels seus productes i embalatges i utilitzant l'etiqueta PEFC per a diferenciar-se i guiar al consumidor en la seva elecció de compra responsable. En aquest sentit, és destacable la labor els mitjans de comunicació com El País, L'Economista i Telemadrid que han col·laborat sensibilitzant als consumidors a través de missatges i entrevistes sobre els beneficis i avantatges de la gestió forestal sostenible i de les aplicacions i el valor afegit que aporta la traçabilitat dels productes a través de la certificació PEFC.

La creació de cadenes de valor sostenibles dels productes forestals s'ha convertit en una cosa prioritària en el desenvolupament i aplicació d'estratègies ESG de les empreses, per això la certificació forestal PEFC és una eina eficaç perquè les empreses donin respostes a les exigències ambientals actuals.

Així, per a poder avançar cap a la sostenibilitat, el sector forestal i tota la seva cadena de valor pot i ha de donar resposta al canvi climàtic i actuar amb antelació en el nou paradigma de la bioeconomia i la recuperació verda.

Descarrega’t la memòria prement aquí.