A PEFC Catalunya estem d’aniversari i ho celebrem de manera sostenible

26 octubre 2021
Seminari en línia gratuït per a rematants i importadors que comercialitzen fusta i productes de fusta
15/10/2021
PEFC Catalunya va celebrar els seus 20 anys protegint els boscos
08/11/2021

Enguany PEFC Catalunya compleix 20 anys i ho celebrem com millor ens surt, sent sostenibles i respectuosos amb l'ambient; identificant i gestionant eficaçment els impactes ambientals, socials i econòmics.

El pròxim 4 de novembre brindarem per aquests 20 anys protegint els boscos en l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm i el més important és que serà un esdeveniment sostenible.

Què és un esdeveniment sostenible?

Segons el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient – PNUMA, un esdeveniment sostenible, “és aquell esdeveniment dissenyat, organitzat i desenvolupat de manera que es minimitzin els potencials impactes negatius ambientals, i que es deixi un llegat beneficiós per a la comunitat amfitriona i tots els involucrats”. Les accions estan alineades amb el plantejat en els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

L'organització d'un esdeveniment sostenible representa un acte de responsabilitat amb l'entorn i amb les persones. És un treball que exigeix una gran planificació i coordinació per a poder complir amb objectius i accions concretes, que s'avalua i finalment es verifica a través d'entitats autoritzades, com en el nostre cas, será a través de Bureau Veritas.

Un esdeveniment sostenible, “és aquell esdeveniment dissenyat, organitzat i desenvolupat de manera que es minimitzin els potencials impactes negatius ambientals, i que es deixi un llegat beneficiós per a la comunitat amfitriona i tots els involucrats”.

Els esdeveniments sostenibles aconsegueixen minimitzar gran part de l'impacte ambiental que es produeix. D'aquesta manera, es redueix la generació de residus (ODS 11 i 13) i es realitza una gestió adequada d'aquests; es disminueix el consum d'aigua i electricitat (ODS 12); i s'atenua la contaminació atmosfèrica, acústica i lumínica (ODS 7). Així mateix es promou la importància dels espais il·luminats amb llum natural i a l'aire lliure, així com també, la mobilitat segura, sana i sostenible (ODS 11).

Els esdeveniments sostenibles també es preocupen per deixar un llegat positiu en la comunitat i pari això, promouen la inclusió i la igualtat d'oportunitats, tenint en compte la proporció d'homes i dones, excloent llenguatges sexistes i promovent la igualtat (ODS 5, 8, 10 i 16); i impulsen l'economia local a través de la contractació d'empreses de la zona. (ODS 8).

Des de PEFC Catalunya estem treballem dia a dia en la inclusió dels ODS en les nostres diferents accions i, actualment ho estem fent de manera minuciosa enfocat en la nostra celebració d'aniversari.

Com? identificant els objectius que poden fixar-se perquè l'esdeveniment sigui gestionat de manera sostenible i alineada amb els ODS. Aquests objectius s'enfoquen a l'eliminació, reducció, mitigació, correcció d'impactes negatius, com en la potenciació dels impactes positius.