PEFC Espanya anuncia les fotografies guanyadores del concurs

11 juliol 2022
Entrevista a la treballadora forestal Anna Barea
04/07/2022
Vents de canvi
18/07/2022

Eugenio Prados Loures, Jimmi Bekkevold i Laura Vallejo Castro han estat els guanyadors del primer, segon i tercer premi, respectivament.

PEFC España va anunciar el passat 24 de juny en les seves xarxes socials als tres guanyadors del concurs de fotografia #Cuidamoslosbosquesfoto. El concurs, que va començar el 22 d'abril, coincidint amb el Dia de la Terra i va finalitzar el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, ha rebut 180 fotografies de boscos i treballs forestals. Entre elles hi ha fotografies molt diverses que mostren el costat més bucòlic del bosc, muntanyes en el seu estat més salvatge, territoris gestionats de manera sostenible, fauna en el seu entorn natural i persones gaudint del benestar d'aquests paisatges o fent treballs de camp com a mesuraments, tales o extingint incendis. Una varietat que reflecteix la realitat dels boscos i el que signifiquen per a les persones que gaudeixen o depenen d'ells.

El primer premi correspon a la fotografia "Tolla dona Uceira" d'Eugenio Prados Lourdes, una imatge d'una tolla artificial construïda com a recurs en cas d'incendi en una muntanya certificada PEFC de La Corunya, que, a més, serveix per a la cria d'ocells.

La fotografia “Futur Verd” de Jimmy Bekkevold, aconsegueix el segon premi fent al·lusió a un futur sostenible en el qual els boscos siguin protagonistes.

Finalment, el tercer premi correspon a "Tala de pi amb tècnica de tall punxant", fotografia de Laura Vallejo Castro, motoserrista que mostra el resultat del seu treball després de tallar un arbre danyat per a poder aprofitar la seva fusta i permetre així crear una massa forestal jove i sana.

Les fotografies guanyadores han estat triades pel jurat format per l'equip de PEFC Espanya. Des de PEFC Espanya volen agrair a totes les persones que han participat en el concurs per fer visible la importància dels boscos i la seva presència en el nostre dia a dia, ja sigui com a llocs d'oci i gaudi o com a mitjà de vida. I des de PEFC Catalunya donem l'enhorabona als guanyadors i la guanyadora i agraïm a tots els concursants per participar i visibilitzar el món forestal.