PEFC participarà en el Congrés Forestal Mundial

25 abril 2022
Canvis normatius a les categories de productes PEFC
11/04/2022
PEFC llança el concurs de fotografia “Cuidem els boscos” per a celebrar el Dia Internacional de la Terra
09/05/2022

S'ha fet una mica llarg, però un dels esdeveniments forestals més importants del món és a tocar: el 25è Congrés Forestal Mundial (WFC). Tindrà lloc a Seül, República de Corea, del 2 al 6 de maig, i el tema és "Construir un futur verd, saludable i resilient."

PEFC estarà a Seül amb totes les forces! Al costat del nostre membre coreà, el Korea Forest Certification Council (KFCC), el nostre estand de PEFC mostrarà la certificació PEFC en diferents sectors, com ara la construcció, el moble, el paper i l'embalatge, el tèxtil i el cautxú. Els visitants descobriran com la certificació PEFC pot ajudar al seu negoci i inspirar-se en alguns bells productes certificats PEFC.

El primer dia acollirem l'esdeveniment paral·lel de la reunió de relacions amb el client i estratègia empresarial de KFCC-PEFC. El nostre president Eduardo Rojas Briales i el gerent de PEFC del sud-est asiàtic, Richard Laity, presentaran la certificació PEFC i el seu creixement en l'Àsia Pacífic. Tot seguit Soon-jin So, secretari general de KFCC, parlarà sobre les oportunitats i els reptes per a l'adopció de la certificació forestal a Corea.

L'esdeveniment anirà seguit d'una taula rodona, amb experts que discutiran com la certificació forestal PEFC es pot utilitzar com a eina per complir amb els compromisos ambientals, socials i de governança (ESG).  Analitzarem els avantatges de la gestió forestal sostenible i la cadena de custòdia, els factors que fan que la certificació forestal sigui una eina útil i com els actors de la cadena de subministrament, els propietaris d'esquemes, els avaluadors dels ESG i els governs poden treballar junts per promoure pràctiques d'aprovisionament responsable mitjançant la certificació forestal i els marcs ESG.

Uns dies més tard, Richard participarà en  l'esdeveniment Promoting Green Economy Growth in Natural Rubber Systems and Beyond, coorganitzat per IRSG, IRRDB, CIFOR i World Agroforestry. Richard se centrarà en els camins cap a la transició cap a l'economia verda i el creixement resilient, fomentant l'adopció de pràctiques de gestió forestal sostenible i la implementació d'una traçabilitat eficient a través de la cadena de custòdia PEFC per impulsar el sector del cautxú sostenible.

"El tema d'enguany del World Forestry Congres és Construir un futur verd, saludable i resilient"

El president de PEFC Internacional, Eduardo Rojas Briales, participarà en dos actes més. El dimarts serà ponent durant la sisena sessió: Transformar, créixer i restaurar: quin suport pot necessitar? en el marc de l'esdeveniment especial 'Inversions sostenibles en boscos per a persones, beneficis i natura'. L'endemà, participarà durant la Sessió Plenària núm.3: La fusta la matèria primera més antiga que ens porta cap al futur.

 

Ana Belén Noriega, secretària general de PEFC Espanya, s'unirà a la taula rodona de la Sessió 4: Associacions i col·laboració per a la gestió forestal sostenible, participant a la taula de discussió de Forests4Fashion Initiative. Forests4Fashion és una associació de col·laboració inicialment entre la Comissió Econòmica per a Europa de les Nacions Unides (UNECE) i la indústria de la moda, creada per la necessitat de promoure la gestió forestal sostenible més enllà del sector forestal.

 

https://wfc2021korea.org/