Els boscos PEFC t’esperen en el camí de Sant Jaume

5 juliol 2021
PEFC pot ajudar al compliment de la propera Llei contra l’embalatge de plàstic dels aliments.
28/06/2021
PEFC Catalunya publica una guia de compra responsable per a empreses.
12/07/2021

PEFC Galícia i el programa "Ou teu Xacobeo" presenten PEFC no Camiño, una iniciativa que vol portar als pelegrins del Camí de Sant Jaume el valor de les muntanyes gallegues sostenibles

PEFC Galícia, en col·laboració amb el programa "Ou teu Xacobeo" de la Xunta de Galícia, han elaborat una iniciativa per a visitar Galícia d'una manera diferent a través del recorregut per diferents pobles que formen part del Camí de Sant Jaume. Els setze municipis que es poden visitar en "PEFC no Camiño" són: Compostela, Ventosa, Ponte Maceira, Negreira, Vilaserío, Corzón, Olveiroa, Dumbría, Otón, Muíños, Muxía, Vaosilveiro, Buxán, Fisterra, Corcubión i Cee. L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer aspectes del paisatge rural gallec, la importància dels arbres en el medi natural i a les ciutats, les espècies forestals, el tipus de propietat, els usos i els treballs en els boscos, la toponímia, la relació entre l'arquitectura i la natura i tot això, d'una manera interactiva entre els pelegrins i l'entorn. Per a això, s'ha elaborat un Plànol-Guia amb tota la informació i accés amb codis QR a l'apartat web explicatiu.

"Els pelegrins disposaran d'un Plànol-Guia del camí entre els municipis de Fisterra-Muxía i un "Llibre per Escriure" perquè anotin les seves experiències"

El divendres 25 de juny es va presentar aquest projecte en l'Alberg municipal de Negreira mitjançant el lliurament del Pla-Guia del camí entre els municipis de Fisterra-Muxía i un "Llibre per Escriure" perquè els pelegrins anotin les seves experiències. Les dos materials es poden trobar ja, en els albergs i punts d'informació del recorregut. A l'acte van acudir Elsa Grille, representant de PEFC Galícia, Ildefons de la Campa, director de Xestión do Xacobeo, i els alcaldes i altres autoritats dels municipis de Negreira, Estimis, Dumbría, Cee i Fisterra.

Amb aquest projecte es vol impulsar el turisme conscient a Galícia mitjançant el desenvolupament rural i utilitzant la cultura i la transmissió de coneixements per tal d'acostar a les persones cap a una manera sostenible de gaudir de la natura.

Sobre PEFC Galícia:

PEFC Galícia és l'Associació Galega Promotora de la Certificació Forestal PEFC encarregada d'impulsar la sostenibilitat forestal en el territori gallec. El 70% d'aquest territori és forestal, del qual 267.922 hectàrees compten amb el certificat de Gestió Forestal Sostenible sota el Sistema PEFC. Aquesta superfície la gestionen gairebé 34.000 silvicultors i propietaris forestals, representant més de les tres quartes parts del total de silvicultors adscrits a la certificació PEFC a Espanya. Igualment, Galícia és líder en la certificació PEFC en Cadena de Custòdia en comptar 460 empreses compromeses amb la traçabilitat dels productes amb origen sostenible.

Font: PEFC Espanya