PEFC patrocina el 8è congrés Forestal Espanyol a Lleida

27 juny 2022
PEFC Catalunya publica la seva memòria d’activitats del 2021
16/06/2022
Entrevista a la treballadora forestal Anna Barea
04/07/2022

Aquesta setmana tindrà lloc el 8è congrés Forestal Espanyol a Lleida, del qual PEFC Espanya és patrocinador i en el qual participarà com a ponent convidat en l'obertura d'una de les taules temàtiques i amb la presentació d'una comunicació oral. A més, col·labora patrocinant la llibreta que es repartirà en les visites de camp, impresa en paper certificat PEFC, i disposarà d'un estand on oferirà informació.

El dijous 30 de juny a les 9.30 h, Ana Belén Noriega, secretària general de PEFC España, serà la ponent convidada en l'obertura de la primera sessió de comunicacions orals de la Taula Temàtica 2: Bioeconomía: serveis sistèmics, muntanya i indústria. Noriega, presentarà a la Sala María Rúbies la ponència "La bioeconomía forestal en la recuperació verda". La seva intervenció, de 20 minuts de durada, suposa l'obertura de la resta de comunicacions i el seu objectiu és servir de punta de llança de la sessió.

El divendres 1 de juliol, a les 10.30 h en la mateixa sala, Arantza Pérez Oleaga, Responsable de Gestió Forestal Sostenible de PEFC Espanya presentarà la comunicació oral "Sistema d'informació digital de superfícies certificades PEFC a Espanya" inscrita en la Taula Temàtica 7: "De les dades a les decisions".


Algunes de les visites de camp previstes per al dimecres 29 de juny es realitzaran en muntanyes, la gestió de les quals compta amb el certificat PEFC, com el Viatge tècnic 6 Gestió de suredes i integració dels productors en la cadena de valorització del suro (Montseny), en el qual es visitarà la finca Mas Reixach, a Sant Hilari Sacalm (Montseny-Guilleries). Amb una superfície de 104 hectàrees, la finca està composta principalment per surera i compta amb la certificació de gestió forestal sostenible PEFC. També es visitaran les instal·lacions de Quality Suber, empresa certificada en Cadena de Custòdia PEFC i única a Catalunya en comprar el suro al propietari forestal sobre la base de la qualitat del suro. Durant la visita, coordinada pel Consorci Forestal de Catalunya, els participants podran veure la gestió de suredes i la integració dels productes en la cadena de valor del suro.

El Congrés, organitzat per la Societat Espanyola de Ciències Forestals, visibilitza de nou en aquesta edició el seu compromís amb la sostenibilitat i la certificació forestal utilitzant fusta certificada PEFC en tots els estands. Catalunya compta amb 285.173 hectàrees de muntanya certificada PEFC gestionat per 1.736 silvicultors/es i propietaris/àries forestals i 264 empreses certificades en Cadena de Custòdia PEFC.