Premi al Millor ús de fusta Certificada: Festival Mundial d’Arquitectura i finalistes actuals de PEFC

13 setembre 2021
PEFC llança el projecte de formació gratuïta ForestGreen Commerce
06/09/2021
PEFC porta la seva campanya Fashions Change, Forests Stay en la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid
20/09/2021

Estem encantats d'anunciar els vuit finalistes per al premi de la fusta certificada de 2021. Un centre de recerca, un gimnàs, un lloc de treball saludable, un refugi respectuós amb el medi ambient i molt més: el Festival Mundial d'Arquitectura (WAF) ha presentat els vuit finalistes per al Premi al Millor Ús de Fusta Certificada d'enguany, patrocinat per PEFC.

El premi recompensa els arquitectes i equips de projectes que han utilitzat fusta certificada com a material de construcció principal d'una manera innovadora, educativa o artística. Aquest mes de desembre, el PEFC i el WAF concediran el premi per tercera vegada.

Projectes impressionants de tot el món

Enguany arquitectes i equips de projectes de tot el món han optat amb els seus projectes i edificis al premi. Hem rebut 22 projectes que comprenen diversos països, des d'Amèrica i Europa a Àfrica, Àsia i Oceania.

Vuit projectes han arribat a la final i els presentarem en els pròxims dos mesos.

Podeu consultar-los aquí.

Tot i que tots aquests edificis tenen en comú l’ús de fusta certificada, el seu estil i propòsit varia àmpliament: des de l'educació superior i la investigació fins a espais comunitaris i instal·lacions esportives, per nomenar només alguns.

"La fusta no és només un material amigable cap al medi ambient perquè emmagatzema carboni, sinó que també és robust i fort, i pot resistir les condicions naturals més difícils, com ara tifons, terratrèmols i la brisa marina corrosiva. "

Un material de construcció únic

Els projectes a curt termini són exemples de les possibilitats que ofereix la fusta com a material de construcció. "Inspira veure la gran varietat d'edificis en les finals, beneficiant-se de l'ús de fusta certificada de moltes maneres diferents", va dir Ben Gunneberg, CEO de PEFC International. “Mentre que alguns dels arquitectes van triar la fusta per la seva flexibilitat i fermesa, altres aprecien el seu aspecte natural i els efectes positius que té per a les persones, el clima i el planeta.»

La fusta no és només un material amigable cap al medi ambient perquè emmagatzema carboni, sinó que també és robust i fort, i pot resistir les condicions naturals més difícils, com ara tifons, terratrèmols i la brisa marina corrosiva.  

Els projectes preseleccionats també es beneficien de la flexibilitat en el disseny que ofereix la fusta, així com de la seva funcionalitat, des de façanes transpirables fins a aïllament tèrmic i acústic.

Els finalistes presentaran els seus projectes a un jurat en el Festival Mundial d'Arquitectura de Lisboa, Portugal, el 3 de desembre. El jurat presentarà el premi al guanyador la mateixa nit.

Font: PEFC Internacional

Fotografies: PEFC Internacional