PEFC porta la seva campanya Fashions Change, Forests Stay en la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid

20 setembre 2021
Premi al Millor ús de fusta Certificada: Festival Mundial d’Arquitectura i finalistes actuals de PEFC
13/09/2021
Nova empresa certificada PEFC: Papstar
28/09/2021

La dissenyadora María Lafuente es converteix en la primera ambaixadora d'aquesta campanya que promou una moda més sostenible i presenta la seva última col·lecció realitzada amb fibres d'origen forestal certificades per PEFC.


El divendres passat 17 de setembre, María Lafuente ha presentat la seva col·lecció “Meraki” en la passarel·la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, una col·lecció realitzada amb teixits procedents de boscos gestionats de manera sostenible elaborats per Tèxtil Santanderina i que compten amb el certificat PEFC. La dissenyadora demostra una vegada més el seu compromís amb el futur dels boscos i abandera la campanya desenvolupada per PEFC “Fashions Change, Forests Stay” com primera ambaixadora. Així, la passarel·la es converteix en el referent de la moda sostenible amb un missatge dirigit a totes aquelles empreses de la indústria tèxtil, proveïdors, dissenyadors i dissenyadores i consumidors per a sumar-se a la campanya i promoure un model de producció i consum més responsable.


Les fibres forestals són una alternativa sostenible en el sector tèxtil, ja que la seva producció consumeix un terç de l'energia i seixanta vegades menys de la quantitat d'aigua que la mateixa producció de teixits realitzats amb altres matèries primeres, com, per exemple, el cotó. A més, aquests teixits són renovables i poden ser reciclats, reduint la petjada de carboni i col·laborant a la mitigació del canvi climàtic. PEFC garanteix l'origen sostenible de les fibres forestals, així com la traçabilitat al llarg de tota la cadena de valor tèxtil fins al consumidor, per la qual cosa triar productes amb certificat PEFC genera un impacte positiu en el planeta.

"Les fibres forestals són una alternativa sostenible en el sector tèxtil"

Sobre la campanya “Fashions ChangeForests Stay”

L'objectiu de la campanya “Fashions Change, Forests Stay” llançada per l'Associació per a la Sostenibilitat Forestal PEFC és conscienciar a les empreses, a les marques i als detallistes de la indústria de la moda sobre la importància del subministrament responsable de teixits procedents de boscos gestionats de manera sostenible i els beneficis de la traçabilitat i la transparència a través de la Cadena de Custòdia PEFC, des del bosc fins a la peça final. D'aquesta manera, amb el proveïment de fonts sostenibles, es compleixen els objectius climàtics, socials i mediambientals marcats per les polítiques europees i es contribueix al desenvolupament sostenible en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, per la qual cosa el posicionament, reputació i resiliència de l'empresa millora i respon a la demanda de productes respectuosos amb el medi ambient.

Per a això, PEFC assessorarà les marques, detallistes i fabricants en el desenvolupament de polítiques de compra responsable de materials i productes forestals i els acompanyarà en el mapatge de la cadena de subministrament, així com en diferents vies de col·laboració amb PEFC per a garantir un subministrament de proximitat. Així, PEFC se suma a la iniciativa de les Nacions Unides “Aliança de les Nacions Unides per a la Moda Sostenible” per a donar suport al canvi cap a un nou model d'indústria tèxtil i consum responsable.

La moda canvia, els boscos romanen. Ajuda'ns a conservar-los!

Font: PEFC Espanya

Fotografies: PEFC Espanya