Stop al Foc: PEFC fa una crida a participar activament en la campanya de prevenció d’Incendis Forestals

7 juny 2022
PEFC entrevista la motoserrista Laura Vallejo.
30/05/2022
PEFC Catalunya publica la seva memòria d’activitats del 2021
16/06/2022

 

El 15 de juny, com cada any, comença la prohibició dels treballs forestals que generen restes vegetals tret que es disposi d’una autorització expressa. Tota la cadena de valor del sector forestal és perfectament conscient de la importància de la prevenció dels incendis a Catalunya, tot i que, els darrers anys han estat favorables gràcies a la poca superfície forestal afectada, aquesta situació pot canviar ràpidament per un descuit, un accident o una negligència, en qualsevol d’aquestes ocasions pot arribar a desaparèixer una gran part del patrimoni natural del país, provocant pèrdues milionàries tant per la propietat forestal com pel conjunt de la societat que es beneficia dels múltiples i valuosos serveis que ofereixen els boscos catalans.

La gestió forestal sostenible portada a terme pels propietaris públics i privats de poc servirà si els boscos acaben sent consumits pels incendis en poques hores. Els incendis forestals generen grans inconvenients a més de provocar la desforestació i pèrdua d’hàbitats i de biodiversitat,  són també responsables del 20% de les emissions de diòxid de carboni que es produeixen a conseqüència de l’activitat humana.

Des d’aquest punt de vista, els membres de PEFC Catalunya volen fer una crida a la implicació activa de la ciutadania i  a totes les institucions de la gran importància que té conscienciar-se i informar de la normativa de prevenció d’incendis forestals per tal de disminuir les conductes de risc.  

"Tu ens pots ajudar: Tu en tens la clau! La Prevenció comença en cadascun de nosaltres!"

Treballem per protegir el bosc i ho fem pensant en les persones.

TU ENS POTS AJUDAR! TU EN TENS LA CLAU!

LA PREVENCIÓ COMENÇA EN CADASCUN DE NOSALTRES!

  • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • No llanceu coets, petards, focs d'artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.

 

Us animem a compartir la campanya utilitzant:

  • La infografia Stop al foc. Descarrega-la aquí.
  • El hastag #StopAlFoc