XI Jornada BioEconomic- Sitges 2022

26 setembre 2022
Unes 150 colles de caça reprenen les batudes del senglar a Girona
19/09/2022
PEFC participa en Liber 2022
03/10/2022

L'Ajuntament de Sitges i BioEconomic, tenen el plaer d'anunciar-les la XI Jornada BioEconomic Sitges 2022 "L'edificació en Fusta, construcció sostenible, saludable, eficient i la seva Climatització". Que tindrà lloc el dia 30 de setembre 2022, de 10h a 13h, en l'Edifici Miramar de Sitges.


En aquesta jornada es veuran els beneficis de la fusta, la seva climatització i l'eficiència Energètica, objectius sobre els quals s'ha d'actuar en la lluita contra el canvi climàtic. En el sector de la construcció, els edificis són els responsables del 40% del consum d'energia en Europa i del 30% d'emissions de CO₂, principals causants d'aquest fenomen que s'ha convertit en un repte global de la humanitat.


La fusta requereix molta menys energia en el procés de transformació de la matèria primera com a material de construcció, que l'acer o el formigó. Per exemple, l'energia que cal per produir una biga de fusta laminada és una sisena part de la que es requereix per fabricar una d'acer d'una resistència comparable.


Un cop construït l'edifici, la fusta contribueix a l'estalvi d'energia per les seves qualitats com aïllant tèrmic. Les seves propietats higroscòpiques (la capacitat per regular la humitat relativa i la temperatura de l'entorn crea ambients temperats, tant en els mesos càlids com en els freds. Es considera que una paret de fusta aïlla 15 cops més que un mur de formigó. Aquestes qualitats fan que la fusta sigui un material especialment indicat per la construcció de cases passives, que segueixen els criteris de l'estàndard Passivhaus, el més exigent del món en eficiència energètica. Per la construcció d'aquests tipus d'edificis, que el consum d'energia és d'entre un 75 i un 90% menor, és necessari, entre altres aspectes, aportar un alt nivell D'aïllament en les parets exteriors i cobertes, per a això la fusta és un material idoni. Imprescindible comptar amb un sistema de ventilació adequat per a la renovació de l'aire i reduir el risc de problemes de condensació o humitat.

La inauguració i benvinguda anirà a càrrec d'Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, la presentació per Sebastià Parera, Manager de BioEconomic®.

Introducció Fc. Xavier Garcia-Marquès, Tècnic Medi Ambient de l'Ajuntament de Sitges, modera Eduard Terrado, Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona. Col·legiat nº 1.932 en el Colegio Oficial de Geòlegs, regidor d'Urbanisme i d'Espais Naturals en l'Ajuntament de Sitges.

Madera Tecnológica®: arquitectura circular, per Josep Carvajal, Enginyer de Projectes VISENDUM® Madera Tecnológica® Europea.

Construcció industrialitzada amb fusta a Catalunya, per Ignasi Caus, Gerent Tallfusta.

Construcció sostenible i saludable, el repte del sXXI, Claudi Egea, Enginyer CEO HET PARTNERS.

Construcció d'edificis en fusta de baix consum energètic i saludables, per Pere Linares, CEO House Habitat Casa Pasiva.

La ventilació sostenible per garantir la qualitat de l'aire interior, per Rodrigo Sanz, Gestor Model Unifamiliar Catalunya, Balears i Aragó, Siber.

Climatització invisible per terra radiant en paviments de fusta, per Judith Masip, Enginyera de Formació i Suport Tècnic UPONOR.

L'ús de la fusta, la seva gestió forestal sostenible i la prevenció dels incendis forestals, per Robert Roch i Sunyé, responsable de Cadena de Custòdia del PEFC Catalunya.

La cloenda anirà a càrrec de Xavier Roig Juan, regidor de Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Transició Energètica de l'Ajuntament de Sitges. Per finalitzar un networking - càtering en la terrassa de l'Edifici Miramar.

Adreçada a Institucions Públiques, Arquitectes, Enginyers, Fusters, Ebenistes, Instal·ladors, Constructors, Empresaris, Promotors, Pimes, Hotels, Cases Rurals, Assessors de Compres i Comunitats de propietaris.

Inscripció gratuïta: www.bioeconomic.cat