Alzamora Group comparteix la seva experiència amb PEFC

2 setembre 2022
Com es recupera una zona forestal després d’un incendi?
29/08/2022
El sector forestal es reuneix, quins son els problemes actuals de la fusta?
12/09/2022

Des de PEFC volem posar cara a les persones que fan possible que les empreses treballin per la sostenibilitat. En aquest cas, en el marc de la campanya internacional "Meeting our certified companies" Natàlia Carmona, Directora de Qualitat i Seguretat Alimentària del fabricador espanyol d'envasos de cartó Alzamora Group, comparteix la seva experiència amb la certificació PEFC i el compromís i respecte que l'empresa té amb el medi ambient.

"Ser membre de PEFC aporta un valor essencial per a Alzamora Group. Reforça el nostre compromís pel respecte i la preservació del nostre planeta, tenint en compte que la missió de PEFC és protegir els boscos mitjançant la gestió forestal sostenible a través de la certificació."

1. Ens pot fer una breu introducció a la seva empresa i la seva posició al mercat?

Alzamora Group és un dels líders al sector de l'envàs de cartró amb més de 120 anys d'experiència en una àmplia gamma de productes. Operem a Espanya, Portugal i França, i estem presents a 8 països de 3 continents.

La sostenibilitat és un pilar clau que ens ha portat a desenvolupar solucions d’envasos revolucionàries i sostenibles a diferents mercats estratègics, agrupades a la nostra línia “Green Packaging Planet.” Un exemple d'aquests envasos és LatCub, la primera alternativa biodegradable i reciclable a les anelles i el retràctil de plàstic per a llaunes de begudes.

2. En el context de l'abastament de productes forestals, quin és l'objectiu de la vostra empresa?

Des de fa molts anys, la política de la nostra empresa està basada en l'optimització de tots els processos, amb l'objectiu de minimitzar la petjada de carboni, essent el més ecològicament eficients possible.

Per això, a Alzamora Group oferim les certificacions PEFC i FSC a tots els nostres clients, per tal de garantir que els seus projectes afavoreixin l'economia circular utilitzant materials provinents de boscos gestionats de forma responsable.

3. Explica'ns una mica sobre tu. Quina és la teva experiència? Quines són les seves responsabilitats principals dins de l'empresa?

Fa més de 23 anys que treballo com a directora de Qualitat i Seguretat Alimentària, i concretament 2 anys com a part de l'equip d'Alzamora Group.

La meva responsabilitat a l'empresa és assegurar els estàndards de qualitat adequats en tot el procés productiu, des de la recepció de la comanda fins a l'arribada del producte al client, i al producte en si.

Tots els processos s'elaboren tenint en compte els requisits del client i, evidentment, la legislació vigent.

4. Com es va assabentar de PEFC?

Vam conèixer PEFC a principis de l'any 2009 a través dels nostres proveïdors, i va ser el 2010 quan vam obtenir el sistema de certificat de gestió forestal a Alzamora.

5. Quan va obtenir la vostra empresa el vostre certificat de cadena de custòdia PEFC?

Vam obtenir el certificat de cadena de custòdia PEFC l'any 2010 i des de llavors hem ofert aquesta distinció a una àmplia varietat de clients, des del sector de les begudes fins a empreses de cosmètica.

6. Què us va portar a escollir la certificació PEFC?

Un dels principals motius que va portar Alzamora Group a escollir la certificació PEFC va ser per la filosofia de la nostra empresa: apostar per la sostenibilitat i oferir solucions de packaging respectuoses amb el medi ambient.

En aquest sentit, PEFC és un dels líders en boscos i fusta certificada a tot el món, i considerem aquesta certificació com una opció més de valor per oferir als nostres clients.

7. Com ha beneficiat la certificació PEFC a la vostra empresa i com us ha ajudat a assolir els vostres objectius? Si és possible, incloeu números per quantificar la contribució.

Ser membre de PEFC aporta un valor essencial per a Alzamora Group. Reforça el nostre compromís pel respecte i la preservació del nostre planeta, tenint en compte que la missió de PEFC és protegir els boscos mitjançant la gestió forestal sostenible a través de la certificació.

8. Què significa per a tu personalment treballar per a una empresa que es pren seriosament la seva responsabilitat pels boscos?

En primer lloc, cal destacar que la seu central d'Alzamora es troba ubicada a un dels parcs naturals més impressionants de Catalunya, a la zona de la Garrotxa, i treballar en un entorn així ens fa ser més conscients i prioritzar la cura del medi ambient.

D'altra banda, treballar per a una empresa que es pren seriosament la seva responsabilitat pels boscos vol dir que formo part de la seva missió i la visió.