A tancament de 2023, la superfície forestal certificada sota el sistema PEFC ha aconseguit un total de 2.769.490 hectàrees, gestionades per 66.345 silvicultors/es i gestors/es compromesos amb la gestió sostenible de les muntanyes. Aquestes xifres representen un increment del 3% en la superfície certificada i del 18% en el número de silvicultors/es respecte a l'any anterior, i són un reflex del reconeixement, per part dels actors del sector, de la certificació forestal com a eina fonamental per a impulsar pràctiques sostenibles que contribueixin a la preservació dels boscos i la mitigació del canvi climàtic. Els criteris i indicadors que s'auditen en el sistema PEFC conforme la Norma UNE 162.002 de Gestió Forestal Sostenible contemplen tots els recursos i biodiversitat de les muntanyes, així com els seus serveis ecosistèmics.
Galícia i Castella i Lleó es mostren com les regions líders en creixement, amb increments de 33.015 ha i 32.680 ha, respectivament, contribuint significativament al creixement net nacional. Catalunya (Δ13.108 ha) també ha experimentat un notable augment en la superfície certificada. El major increment en el número de silvicultors/es s'ha registrat a Galícia, amb 8.715, seguida d'Astúries amb 850 adhesions.
Quant a la tipologia de la propietat, un 61% de la superfície es troba sota gestió pública i un 39% sota gestió privada. Aquesta distribució varia entre les comunitats autònomes, destacant Castella i Lleó com a referent en gestió pública i Galícia en gestió privada.
La certificació forestal PEFC continua contribuint a l'accessibilitat dels diferents tipus de superfície a la certificació, tant les de gran grandària com les de petita grandària, amb 38 certificats de Gestió Forestal Sostenible en vigor. Aquests certificats es divideixen en 9 regionals, 21 de grup i 8 individuals, gestionant 1.866.069 ha, 513.474 ha i 389.946 ha, respectivament. AENOR i GFA són les entitats de certificació acreditades per a concedir aquests certificats.