A través d'aquest llibre de receptes, volem inspirar a les persones a adoptar un enfocament responsable cap a l'alimentació, valorant la procedència dels productes i reconeixent el paper fonamental que exerceixen els boscos certificats PEFC en la preservació de l'equilibri ambiental.
En triar productes certificats PEFC, els consumidors donen suport a pràctiques responsables que asseguren la conservació dels boscos i la seva biodiversitat.
Els xefs han preparat, amb aquests propòsits, diversos plats amb productes del bosc: carn de caça, porc ibèric, pinyons, castanya, bolets, tòfona, herbes aromàtiques, mel...
"El bosc és un rebost imprescindible que fa que la cuina tingui identitat pròpia", va exposar el xef del "Celler de Can Roca", Joan Roca. I va afegir: "Permet posar el paisatge en el plat i, per a poder continuar fent-lo, és important parar esment a la gestió forestal dels nostres boscos". El valor gastronòmic dels productes procedents d'aquests espais naturals, segons els impulsors del llibre, no resideix només en el seu sabor, també en la seva connexió amb la cultura i el territori.
El llibre ja està disponible a diverses llibreries com: Abacus (Sabadell, Urquinaona, Badalona, Sants, Lleida, Tarragona, Vic Centre, Sant Cugat, Terrassa, Girona Centre...), La Casa del Llibre (Passeig de Gràcia, Sant Cugat, Hospitalet, La Maquinista, Cornellà, Viladecans, Terrassa, Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya ...), la FNAC (La Maquinista, Glòries, Avinguda Diagonal, Plaça Catalunya, Gran Via de les Corts Catalanes, Cornellà, Girona...) Tot i que també el podeu trobar en diverses plataformes a internet.