El passat dijous 29 de juny a les 19:00 h es va realitzar a l'Abacus de Vic una xerrada on en Josep Maria Vila d'Abadal, en Pep Sala i en Toni Sala van presentar el llibre "El bosc a la taula".
En aquesta xerrada vam aprendre que cuinar amb productes provinents de boscos ens dona identitat, "els aromes de la cuina de boscos són diferents a cada zona, ja que tenim una gran diversitat de d'espais forestals i això ens aporta gran personalitat a la cuina" ens va comentar Josep M. Vida d'Abadal.
El gran xef de la Fonda Sala, Toni Sala ens va fer saber que el bosc ens aporta diverses i boníssimes herbes aromàtiques; la farigola, el romaní, el fonoll... "Quan és l'època de la farigola florida, jo cullo gran part de farigola per tot l'any." ens va fer saber el xef Toni Sala.
Bolets, fruits, carn de caça, castanyes, herbes aromàtiques, tòfones o, fins i tot, fulles de pi. El bosc ofereix molts productes comestibles que poden inspirar gran diversitat de plats creatius. Una vintena de xefs han participat en el llibre "El bosc a la taula", que inclou 39 receptes elaborades amb aliments boscans certificats PEFC, que acrediten una gestió forestal sostenible.