El president de PEFC Catalunya, Josep Maria Vila d’Abadal en RTVE: Catalunya, un Pais de Boscos

22 maig 2024
Sequera en boscos
La petjada de la sequera en els boscos catalans
13/05/2024
La sequera duplica el nombre d’hectàrees de boscos afectades per la manca d’aigua en l’últim any
27/05/2024

Josep Maria Vila d'Abadal en RTVE: Catalunya, un País de Boscos

Ens complau anunciar que el nostre president, Josep Maria Vila d'Abadal, ha aparegut recentment en RTVE per a parlar sobre la gestió forestal sostenible i destacar la riquesa forestal de Catalunya. Durant l'entrevista, Vila d'Abadal va subratllar que Catalunya és un país de boscos i va emfatitzar la importància de preservar i gestionar aquests espais naturals de manera sostenible.

 

El Llibre "El bosc a la taula": Humanitzant el Bosc

En l'entrevista, el nostre president va presentar el llibre "El bosc a la taula", una iniciativa de PEFC Catalunya que busca humanitzar el bosc a través de la col·laboració amb diversos cuiners catalans. El llibre, que ha estat creat com una eina de promoció de la gestió forestal sostenible, inclou 48 receptes elaborades amb ingredients provinents de boscos sostenibles. Els xefs participants ens expliquen "què podem treure del bosc" i com aquests productes poden ser utilitzats en la gastronomia.

"És patrimoni nostre, el bosc te'l regala - Carles Gaig"

Carles Gaig i la seva Recepta Estrella

El vídeo també presenta a un dels grans col·laboradors del projecte, el reconegut xef Carles Gaig. Gaig ens mostra la seva recepta més antiga, "arròs amb colomí i ceps", i seguim tot el procés per a preparar aquest deliciós plat. Per a Gaig, un bon plat de bosc ha de ser sincer, amb productes frescos i de màxima qualitat, afirmant que "és patrimoni nostre, el bosc te'l regala".

 

Una Invitació a la Sostenibilitat

Convidem a tots a veure aquest inspirador vídeo en el qual Josep Maria Vila d'Abadal i Carles Gaig ens recorden la importància dels nostres boscos i com la gastronomia pot ser una eina poderosa per a promoure la sostenibilitat. Pots veure l'entrevista completa en RTVE Play, en el programa "Punts de vista", emès el 13/05 o al nostre canal de YouTube.

Des de PEFC Catalunya, seguim compromesos amb la gestió forestal sostenible i la promoció dels nostres boscos. A través d'iniciatives com "El bosc a la taula", continuem treballant per a conscienciar a la societat sobre la importància de cuidar i valorar els nostres recursos naturals.

No et perdis aquest inspirador vídeo i descobreix com la gastronomia i la sostenibilitat poden anar de bracet per a preservar els nostres boscos!