PEFC Catalunya s’uneix a la celebració del Dia Internacional dels Boscos 2021

18 març 2021
La fusta tàctil i translúcida, la revolució de la construcció.
15/03/2021
Deu boles sobre els boscos que llastren el futur del planeta
29/03/2021

PEFC és el sistema de certificació forestal més implantat al món. El seu principal objectiu és assegurar que els boscos siguin gestionats de manera responsable, i que la seva multitud de funcions estiguin protegides per a les generacions presents i futures.

La manca de coneixement per part de la societat sobre el sector forestal i les persones que tenen cura del territori provoca dubtes sobre l'adient gestió dels boscos, les actuacions forestals, el seu encert, la base científica i tècnica,  la conveniència entre interlocutors socials i l'opinió pública en general.

Fins i tot, podria arribar a semblar que els actors i responsables de la gestió, així com els habitants i treballadors de les zones forestals, no actuessin en benefici dels boscos, que són part del seu entorn i el suport de moltes poblacions.

No hi ha dubte de les capacitats dels professionals del sector forestal, la importància i beneficis del seu treball, de la gestió sostenible de les muntanyes i de la certificació, que posen el sector forestal en valor.

Creiem que és molt important comunicar els beneficis que els boscos i la seva biodiversitat aporten a la societat i al planeta, per la qual cosa cal preservar-los mitjançant la seva gestió sostenible i les activitats humanes que promoguin el desenvolupament sostenible.

Per això, volem visibilitzar el treball dels silvicultors, gestors i empreses de la cadena de valor forestal i la seva important funció en la societat per preservar no només els boscos, la seva multifuncionalitat i biodiversitat, sinó també valors tan importants com la tradició, el desenvolupament rural, la contribució al repte demogràfic i la innovació.

Des de PEFC Catalunya fem un crida a silvicultors, gestors i propietaris forestals, a les entitats certificades, consultors, rematants i professionals del sector, mitjans especialitzats i generalistes, associacions i al públic en general a unir-se per conscienciar i visibilitzar un sector que treballa intensament, cuida dels boscos i de la seva biodiversitat perquè tots en puguem gaudir.

Per això, celebrem el 21 de Març, el Dia Internacional dels Boscos. 

Us animem  del 21 de Març al 28 de Març a compartir a les xarxes socials fotografies i vídeos explicant què signifiquen els boscos per a vosaltres. Fem que sigui la setmana dels boscos! 

Us proposem les següents etiquetes: #DiadelsBoscos #DiaIntBoscos #IntForestDay #PEFC