Sols publicar els teus llibres en paper, quina importància tenen els llibres de receptes en el manteniment de la cultura i la tradició culinària dels pobles i regions?
En aquests temps que corren hi ha diferents formats per a publicar receptaris, però al meu parer, el llibre continua sent el llibre. Un lloc al qual acudir en qualsevol moment, on amb una simple mirada a l'índex, ens trobem amb un munt de receptes "que sempre surten bé"
El teu llibre "La bona cuina. 900 receptes que sempre surten bé" ha estat imprès en paper amb certificat PEFC, un paper que procedeix de boscos gestionats de manera sostenible. Creus que és important la labor que poden fer les editorials per a promoure productes sostenibles al consumidor?, demanaràs que els teus següents llibres es publiquin en paper PEFC?
Per a mi ha estat una satisfacció saber que està imprès en paper amb certificat PEFC. Espero que a partir d'ara tots els meus llibres s'imprimeixin amb aquesta mena de paper. Tots hem de posar-nos les piles per a consumir de manera responsable i sostenible.
En PEFC Espanya portem prop de 10anys promocionant els productes silvestres amb la campanya "Sabors de Bosc Sostenibles" treballant amb associacions del sector i cuiners. Mitjançant un estudi que realitzem comprovem el potencial que poden tenir els productes silvestres i el seu desenvolupament comercial a través de la gestió forestal i la certificació de l'origen sostenible. Creus que la certificació de la gestió forestal sostenible milloraria la regulació de l'aprofitament dels recursos forestals i la seva comercialització?
Crec que qualsevol organisme que reguli l'aprofitament dels recursos forestals i la seva comercialització serà positiu per a tots els nivells.
Distingiries en la carta del teu restaurant els productes amb origen forestal sostenible certificat?, creus que els teus clients ho apreciarien?, creus que la certificació forestal pot oferir garanties al consumidor de l'origen sostenible del producte?
Actualment, el restaurant el porten els meus fills, però crec que sí que podrien reflectir-lo en la carta, igual que reflecteixen els al·lergògens. El consumidor sempre aprecia qualsevol informació extra de la qual pugui disposar.
Ets cuiner, presentador de televisió, actor, escriptor i empresari, quins seran els teus pròxims projectes?
De moment seguir amb el programa en Antena 3 i ja veurem el que va sortint.
Karlos Arguiñano - foto: Rubén Blyth