PEFC Espanya publica la memòria d’activitats 2020

31 maig 2021
Nota Informativa sobre els plecs tècnics de licitacions de subministrament de biomassa
26/05/2021
La gestió forestal sostenible és fonamental per a la millora dels hàbitats i la biodiversitat
07/06/2021

La Memòria PEFC Espanya 2020 destaca l'activitat d'un sector forestal resilient que ha demostrat el seu esforç i compromís durant la pandèmia.

2020 ha estat un any incert marcat per la situació excepcional de pandèmia i que ha suposat una obligada adaptació a les condicions i restriccions sanitàries causades per la Covid-19. No obstant això, la resiliència de tots els agents de les diferents baules de la cadena de valor forestal ha estat extraordinària i imprescindible per a continuar creant un món més sostenible i equilibrat en termes socials, econòmics i mediambientals i, per això, en aquesta Memòria ressaltem la seva labor per a continuar creixent tots en sostenibilitat.La certificació PEFC va aconseguir a tancament de 2020 més de 2,4 milions d'hectàrees de bosc, la qual cosa suposa un creixement net del 5,4%, xifra que demostra el compromís dels 41.870 propietaris, silvicultors i gestors forestals que gestionen els seus territoris de manera responsable i les 1.543 empreses compromeses que garanteixen la traçabilitat i ofereixen als consumidors productes amb un valor afegit a través del certificat PEFC. En el món, són més de 324 milions les hectàrees certificades per PEFC i més de 20.000 les empreses certificades en Cadena de Custòdia com a resultat de 2020.

"Aquest 2020 ha posat de manifest l'enorme potencial transformador dels boscos i la seva contribució directa al benestar de les persones."

Així mateix, grans distribuïdors i marques com Auchan Retail, Leroy Merlin, Coca-Cola, Editorial Planeta, Edelvives o Grup Hearst van apostar per l'etiqueta PEFC ajudant a impulsar la sensibilització i l'elecció responsable lligades a les estratègies de RSE. Les aliances amb aquests i altres molt agents transformadors de la societat van resultar imprescindibles per a posicionar PEFC com a segell forestal de referència. En aquest sentit, és destacable la labor els mitjans de comunicació com EFE Verde o Atresmedia que han mostrat els beneficis i avantatges de la sostenibilitat i les eines de traçabilitat lligades a la certificació PEFC.Aquest 2020 ha posat de manifest l'enorme potencial transformador dels boscos i la seva contribució directa al benestar de les persones. Per tot això, i més que mai, aquesta memòria subratllar les accions en favor del medi ambient i la biodiversitat de propietaris i gestors forestals que cuiden dels boscos, impulsant formes i estils de vida sostenibles en el medi rural i que ajuden a mantenir la salut del planeta.

Pots descarregar-te aquí la Memòria de PEFC Espanya per a conèixer el nostre any 2020.